Monday, November 30, 2009

yang lama terpendam.

last week kan i pergi pejabat imigresen kat shah alam nak buat passport. ye i baru nak ada passport kawan-kawan, first time nak melangkah kaki keluar daripada malaysia. jakun sikit. nanti i upload gambar passport i okay haha overexcited punya pasal.

okay berbalik kepada cerita asal, sumpah i rasa pissed off gila babi haritu macam nak maki je semua orang kat situ. dah la lama gila babi kena tunggu, seriously weh i came at 9am balik around 3pm korang kira sendiri lah berapa jam i malas. lepas tu orang ramai nak mampus tempat sempit crowded gila babi tak boleh bernafas, lepas tu ramai kanak-kanak annoying nak mampus. dekat depan i ada sorang budak dok buat macam-macam bunyi kejap aumm kejap hmmhmm kejap eh eh eh macam-macam lah. maybe semalam dia mimpi dia jadi transformers versi haiwan kot.

ha lepas tu kan kat kiri i pulak budak ni lagi nak makan penampar. kejap duduk kejap bangun. bila bangun lompat-lompat hentak kaki lepas tu duduk balik goyang-goyang kerusi. situasi ni ulang-ulang banyak kali. bapak dia pulak ewahhh rilek je tak marah pun anak dia padahal berapa kali aku kasi jelingan tajam kat anak dia sambil geleng-geleng kepala. takkan tak perasan. bodoh.

kat belah kanan pulak asyik terjerit-jerit lepas tu campak-campak mainan kat kakak dia yang kejap pegi sebelah, kejap kat belakang aku.

ye, keliling aku semua budak-budak. jangan tanya kenapa aku sendiri pun tak tau. budak-budak tu pun macam takde tempat lain nak duduk, sibuk je duduk kiri kanan depan belakang aku. padahal aku yang duduk situ dulu. hish.

wehhh kalau anak i weh dah lama i piat telinga sorang-sorang suruh duduk diam-diam. tak pun umpan coklat ke lollipop ke karipap ke. ini tak parents depa pun bongok buat tak tahu ja anak perangai macam syaiton.

nasib baik i penyabar. kalau tak anak dengan mak bapak sekali aku tibai.

maaf lah post kali ni agak harsh. lama weh pendam. nak dekat seminggu baru i luah. kira okay lah kan dah cool down sikit. hehe

ha ni ada satu berita gembira,, MAK DAH ADA PASSPORT NYAHHHH!

hai singapore! bye malaysia! :b

Monday, November 23, 2009

i think i'm in love,

... with this guy!





omaigod he's so amazing kan?! 32 songs in 8 freakin minutes? aaaa dah la siap nyanyi lagu pokemon and power rangers! ahahahaha. kalau kahwin ada anak hari-hari nyanyikan bila anak nak tidur alolo sumillnyaaa! i dah jatuh cinta!

freddie freddie will you marry me?

hahahahahahahaha



p/s: a big thanks to my dear friend Fara Nabiha Ruslizan for sharing this link! ;)

Thursday, November 19, 2009

kruu kruu

I NEED :


a haircut

a few pair of new shoes

to solve things with Hzqh


some money

to start unpacking

a pint of BR ice cream - cotton candy preferably

a vacation with ze family

a road trip with my girlfriends

to keep a distance from elmo

to stop thinking of elmo


to pee ok bye

Wednesday, November 18, 2009

another birthday post,

specially for Nur Afiqah @ Sepet,



Happy Sexiest 19th Birthday!

hope you have a blast day!

p/s : sorry tak dapat join your surprise party.
will make it up to you some other time, hehehe.

Tuesday, November 17, 2009

Guess who's back?

yours truly is FINALLY home! heehee. arrived on sunday at 10.30pm and guess what? i drove my dad's car all the way from segamat to subang. cool eyyhh, the first time everrr my dad let me drove his car. however, there are rules to obey. NO SPEEDING. haha. tapi ada je speedy. lepas tu kena tegur. bawak slow. then ayah senyap, bawak laju lagi. kena tegur lagi. hahaha.

anyway kawan-kawan siapa rindu saya? jom lepak jom! kita bosan gila ni. tak rindu ke muka ni :

mesti rindu kan kan kan dekat orang yang tersangat annoying ni? heh heh. so apa tunggu lagi? calling calling tru calling la! =D


on the other hand,




Happy 19th Birthday Meor Nazri bin Meyor Hamdan!
buat makan2 jangan lah tak ajak. kalau ajak anak angkat si poen tapi tak ajak anak kandung memang tak patut. haha. oh next sem kita hidup berjiran doh. gila cool boleh dapat makan selalu. :b anyways hope you have a blast one, meo. moga panjang umur murah rezeki semua-semua lah!



okay bye!
roger & out,
xo






Saturday, November 14, 2009

things have gotten closer to the sun,

i miss these beautiful people :-


and i can't wait for finals to over! there's only one paper left which is cost accounting. i really hope i can score for this subject, insyaAllah.

next is SEMESTER BREAK! weeeheeee! :D

tigerlily



things were so good before. why ruin it?

i miss this. all 4 of us together.

would these be the only memories that we have? or will we have more?

i don't know. up to you, you know who you are.

friends come and go. but true friends stay. i hope you will stay.


p/s : how i wished you will read this.