Friday, December 31, 2010

Goodbye 2010. Hello, 2011!

Finallyyyy. The last day of 2010.

Lets do a recap of what had happened in this year shall we?

In 2010, I...

- Made new friends
- Lose old friends
- Had a huge fight with N
- Broke someone's heart
- Had my heart broken. Twice.
- Saw many accidents. where two of them involves my close friends. Syukur Alhamdulillah, they are all fine.
- Moved into a rent house. First house ever. no 42, jalan sengkang jaya. :)
- Started listening to headbanging songs again.
- Took intersession. and it was worth it. managed to get 4 for my far250. hooray
- Failed two subjects. Haha.
- Learnt how to play cards
- Managed to lose weight. Down three sizes, baby!
- Fly out of Malaysia.
- Saw one of the seven wonders of the world. The Great Wall it is. 6 more to go.
- Spent almost RM 2K in less than 2 months. On shopping alone.
- Seen too many dramas among friends. Haha.
- Tried out new recipes.
- Went picnic as pre-birthday celebration.
- Drove from KL-Jementah vice versa macam dari Subang nak ke Shah Alam je. Means, banyak kali berulang-alik.
- Dapat banyak duit raya. And berjaya habiskan sekelip mata thanks.
- Dared myself to wear high heels to shopping mall. And succeed.
- Met someone famous. Maher Zain, ehem.
- Let a friend cut my hair.
- Tried flirting. And failed haha.
- Tried to be a little bit stylish. Still trying haha.
- Managed to get over K.
- Dah berani drive pergi KL.

That's all i could compile for now. Hows your 2010 went?

Happy New Year everyone.

x

NEW YEAR SALE!

Hello kawan2. Sorry lambat upload, connection problem macam tahi lately. Jangan blacklist saya please thanks. Nah, seperti yang dijanjikan, untuk tatapan kalian semua. Kalau2 berkenan, roger saya at farahinpunyelah@yahoo.com okay?



#001
RM 30
Plaid BabyDoll Dress by Voir Jeans
Tagged L but fits M-XL
Worn twice




#002
RM 30
Bolero Knit Cardigan by Voir
Tagged L but fits M-XL
Worn twice



#003
RM 40
Wrap-around Dress
Free Size
Virgin. (tak pernah pakai lagi hehe)



#004
RM 15
Blouse
Size L
Brand New




#005
RM40
Brown Faux Leather Handbag
Never worn




#006
RM 50
Grey Wedges by Voir
Size 8.
Worn twice



#007
RM 30
Black Peep Toe Wedges by Voir
Size 8
Worn twice



#009
RM10
worn twice.



#010
RM15
Never worn except for trying purposes.



#011
RM 10
Worn several times



#012
RM 20
Never worn except for trying purposes



#013
RM 20
Never worn except for trying purposes

Interested? PM me your details now! :)

Name
Address
Item Num
Phne Num

Harga tak termasuk postal charge.

Wednesday, December 29, 2010

Buang yang keruh Ambil yang jernih

Amboiii title post kemain lagi kan. Hihi. Ada maksud tersirat tawww sebalik tajuk post.

Hmmm.

Ok sebenarnya ini maksud tersirat dia;

Kalau i cakab i nak jual barang2 i korang nak beli tak? Barang2 macam shawls, clothes, handbags & shoes. Pre-loved and brand new. Sebab i need some space for new stuff. Yang lama2 ni macam semak ja duduk dalam closet tapi tak pakai. Hehe.

Nak tak? Barang2 i cool jugak lah kot sebab kalau tak cool i tak beli. Hihi. :B

Malam ni i ketip gambar, esok pagi2 terus upload. Kalau terasa nak bantu saya yang selalu miskin ni cari duit lebih, harap2 dapat membeli tak pun tolong spread the words atau paksa orang lain beli.

Boleh ya kawan2?

Keshian larh kat kitewww.

Kitew kasi awak semueee best price punye!

Stay tune bebis.

Friday, December 24, 2010

mojo so dope

Whatzaaaaaaaaaaaap everyone! It's one day left before christmas. Do you feel the joy? Do you feel the excitement? JYEEEEEAAAAAAAAAHHH!!!!!!!


Apasal entah aku lebih lebih. Padahal bukan celebrate pun. Haha! Sorry dah la. Excited lebih sebab christmas banyak sale. mihihihihihihi. Kopak poket mak bapak aku. LOL. Btw cotton on sale menggila sekarang. Pergi lah cepat. Almost everything is reduced to half price! Esok last day. Ok aku dah boleh apply jadi promoter cotton on sekarang zzzzz.

Haritu cakab nak pergi vacation, goodbye malaysia semua kan, tertanya tanya tak "mana entah perempuan ni pergi?" ke "alah acah2 je menghilang padahal sorok bawah katil dekat bilik je". Wuuuu. Mana ada acah acah! Ni haa kitew pergi sini haa. Jap main game jom. Kite kasi clue, awak teka. Okay? OKAAAAAAAAAAAAAY.



Haaaaaaa! Agak agak kat mana? Takkan tak tahu kot. Loser nya kalau tak dapat teka. Ish.

Boring lah main game dengan orang tak reti ni. Hahahah. Padahal aku main game sorang2. Lagi pathetic. ZZZZZZZZZ.

Ye lah, nak bagitahu lah ni.

I went to Beijing, China frm 11th until 17th December 2010. Hihi. Tak percaya? Nah gambar!



More updates on the trip coming soon! Sekarang tengah kebulur nak pergi breakfast dulu bye

Friday, December 10, 2010

tak suka lah kitew

Tibe2 aku rasa famous sangat sejak semalam. Orang yang tak pernah nak berkomunikasi dekat fb tibe2 IM. Orang yang dah berzaman tak contact tibe2 text. Orang yang selama ni tak kisah pun pasal aku tibe2 nak call.

Tahu tak apa persamaan diorang?

Semua pun nak tahu satu benda je.

Amenda?

Issue paling hangat sekarang.

Tak lah. Bukan pasal boyfriend. Mana ada boyfriend.

Habis tu pasal apa?

Kau agak?

Jap. Asal entah aku monolog dalaman sendiri kat sini. Sendiri tanya sendiri jawab. Haha.

Ok lah. Serius.

SEMUA PUN NAK TAHU RESULT DAPAT BERAPA.

"zzzzzzz."
"i belum check lagi, malas"
"tak boleh check, server down"

Tu lah jawapan aku setiap sem bila orang tanya. Hahahaha.

Kau tak bagi salam tak cakap hi hello tanya khabar bagai terus terjah aku result dapat berapa. Sorry dah ar. Memang tak akan dilayan.

Kenapa nak tahu sangat aku dapat berapa?

Supaya dapat compare tahap kepandaian ke?

Zzzzzzzzzz.

Yang paling aku tak tahan, yang terus attack dapat dl ke? Ish. Tak sopan langsung. Kalau orang tu kena repeat 3 4 paper tak ke rasa sadis bila kau tegur macam tu. Cuba lah beradab sikit bila nak tanya.

Ha ni untuk semua yang sibuk nak tahu. Result aku tak gempak pun. Tapi syukur Alhamdulillah. Rasanya ada peluang lagi untuk improved. InsyaAllah.


On the other hand, hari ni hari special buat kawan baik.

Pasrahnya kau kan birthday kau jatuh hari result keluar. Haha. Tak apa. Pedulikan result tu. Enjoy dulu. Esok baru nangis ke apa. Hihi.

Lambat lah kau ni. Orang lain dah lama masuk 20 tahun. Kau je tercicir. Next year semua orang dah 21 nak pergi Vegas kau kena tinggal sebab lambat sangat nak cukup umur. Haha.

Happy Birthday ANIS ASHEILA. Semalam dah kasi kad ucapan. Hadiah claim soooooooooon okay.



<3

Oh by the way, Good bye Malaysia! Hello.......

wait for it, wait for it..

Wednesday, December 08, 2010

AA & SA

HELLO EVERYONE SELAMAT BERSUA KEMBALI.

Sebenarnya ada banyak benda aku nak tulis.
Tapi aku ni pemalas. Malas nak fikir ayat, malas nak taip, semua benda malas ah. Buruk perangai. Kalau mak2 orang baca blog aku mesti blacklist aku dari senarai bakal menantu.

Pasrah.

Entri kali ni sebenarnya nak buat shout-out je. Ye lah, haritu kan baru lepas Shout Awards. Eyh? Takde kena mengena.

Otak aku sembab hari ni. So takde ayat madah2 berkias2 ye. Aku straightforward je hari ni.



Happy anniversary to both of you.
Hope there will be many more months for you guys.
I love you guys to bits.

x

Thursday, December 02, 2010

Hai RC

Semalam tengok cerita The Next Three Days, sumpah gempak. I highly recommend all of you out there to watch this movie. Believe me, you won't regret it. Kalau dah tengok and tak berkenan, hah meh datang kat aku redeem 20 sen.

And the soundtrack, fits well with jalan cerita. Balik rumah terus gigih aku carik semua lagu dalam cerita tu. Ha. Obses dah ni. Ish.

Okay update kali ni nak promote cerita ni je. Dengan harapan dapat royalti sekali hahahah harapan.

Kereta buruk lama tersadai,
Ok Bye

p/s : Russel Crowe kot jadi hero. Like hellloooo? Come on. Russel Crowe okay.

And the music don't feel like it did

If you know me well you'd know how much i love The XX. I can never get tired listening to their songs. Romy Madley Croft & Oliver Sim's voice are just.. heaven. Soothing, and calm. Plus the lyrics kind of suits my feeling.

My all time favourite would be this



and this



andddd this one here is a great cover for the song "Intro".



Hope you guys enjoy them as much as I did.

Wednesday, December 01, 2010

Fcked up.



Bila dengan kau, aku jadi lemah.
Aku akur, aku turut kata kau.
Sebab aku hormat kau,
sebab aku sayang kau,
sebab aku nak kau faham,
kau penting dalam hidup aku.

But then,

Who am i to you anyway?

Nobody.

Tak penting pun kan sebenarnya dalam hidup kau.

Aku kan invisible.

Go on. Keep on ignoring me.

December, please don't be mean.



Hmmm betul lah tu. Padan muka aku hahaha. Jelas sangat dah ke-loser-an aku. Mampos!


On the other hand, rasanya tak jadi lah potong rambut. Kalau nak nanti botak terus biar betul2 sihat hihihiihi. (Paling dapat potong botak -_-")


Anyways December is finally here, few more days and i'll be off to a place where i hope would heal all these wounds that October and November made. Tak dapat salahkan orang, salahkan bulan pun tak apa. Heh. Seriously in need of a vacation, it's been long since i ever had one.

And as for today, I am SUPER excited because I'll get to meet Anis, Sam and Abe. It's been a week already since our last meet-up, so jyeah this is something that i look forward to.

Oh and the other highlight of December is, my dear friend FaraBiha came back to Malaysia for good! Can't wait to see her!

Till then,
x



Good day, mate! ( Acah2 british ok bye )

Tuesday, November 30, 2010

Dilemma

Bukan, ni bukan pasal lagu yang Nelly nyanyi dengan Kelly Rowland tu. Eh tapi rindu lah lagu tu. Youtube jap.



wahahahha gigih


Okay seriously tengah dalam dilemma sebab terasa MACAM nak potong rambut sekarang. Rambut dah makin bersepah, serabai, kering & dah macam dawai (eh it rhymes la) HAIH.

Tapi sayang.

Macam mana tu?

Fringe pun dah panjang dah cocok cocok hidung eeee sakit tahu tak? (apahal marah orang?salah kau lah tak nak potong!)

Hmmmm. Macam mana ni. Potong ke tak potong?

So far, ni rambut paling panjang aku pernah simpan.
Sebelum ni, pantang lepas bahu sikit je aku potong. Sebab rimas (Padahal rambut rosak).
Now ni, dah lepas dada dah tahap kepanjangan rambut.

Sayangnyaaaaaaa nak potong. Berzaman tunggu dia panjang. Ish.

Hm. Nak duduk kat corner dinding fikir kejap ah. Bye.

Monday, November 29, 2010

Current Playlist #1



It's hard for me to let go of him.

Because he will always be part of the list.

Always.

p/s: Mesti korang boring kan baca pasal heart broken je. Hehe. Sorry la. Next post kite cerita gembira-gembira okay. Minggu ni minggu pisang.

Sunday, November 28, 2010

Play ball!

Tajuk entri takde kena mengena. tiba tiba rasa rindu nak main softball. Ish.

Sekarang ni aku rasa ada banyak syaiton kat sekeliling aku. Syaiton yang suka shopping. Sebab makin hari makin menjadi nafsu aku nak shopping. Tengok tu nak tu tengok ni nak ni. Semua pun nak lah. Pantang tengok barang cantik cantik seronok sikit tengok harga "oh macam murah je" haaa ambilllllll


kau ingat mak bapak kau cop duit ke syaitooooooooon?


p/s : bukan selalu. ni sebab heart broken ni. acah acah retail therapy, okay? nak consult psychologist mahal.

p/p/s : abang topman klcc tadi handsome. ceh bye.

Saturday, November 27, 2010

boring much

Last wednesday was a pretty great day, meet up with Anis, Sam & Abe lepas seminggu tak jumpa. When i was in Segamat, I spent most of my time with these three. Really used to have them around me all the time thus a week without them was.. a bit dull.

So Anis and Sam fetch me around 12pm then we picked Abe at Damansara and off we went to KL. Pavilion specifically. Jalan jalan, had late lunch at Subway, then from Pavillion went to Low Yatt settlekan hal laptop Abe, lepas tu at 5.30pm dah bergerak balik. Sekejap gila kan? Semua pun sebab I ada curfew :( Jyeah people. I still have curfew though I'm already 20.

But lucky me I have understanding friends, so Anis sent us all back home.

Eventhough sekejap je dapat jumpa diaorang, it was precious because I can never get bored hanging out/talking with them.

Sorry tak ada gambar, gambar semua ada dekat camera Abe dia belum upload. Heheh.

Anyways Thursday and Friday were my "patah-kaki" day. Didn't go anywhere except for breakfast with the girls on thursday. Didn't do anything, just stayed at home and menghadap laptop.

Gila takde life eh aku. FB, blog, tumblr bagai semua pun muak kot tengok aku. Haha.

Dah la, nak get a life sekarang. Bye!

Tuesday, November 23, 2010

happy hour

Yesterday was superbbbb!
Finally i got the chance to meet my soul sisters!
Though 3 of them Sykin, Wahida and Tica could not make it,
i'm glad that the other 3 managed to come :)

Went to Sunway Pyramid with Farah and Hanis, had branch and watched movie.
Got into queue line and still undecided nak tengok movie apa.
Typical us :)
Bincang bincang then everyone agreed to watch TAKERS.
Awesome movie, cerita lebih kurang macam Oceans (11,12,13 etc) with the appearances of ramai lelaki lazat. Nyeheheh. :B
I went all gooey whenever Hayden's Christensen's face was on screen. haha.


Haaa. Kan dah cakap.


tapi ini yang terpaling lazat :E

after movie, met Nasha and walk around the mall.
Nak main bowling but full, later on found out ada tournament Karisma UiTM rupa rupanya.

Was bored so we decided to go to Rooftop, Taipan for pillow talk session.

Got nothing much to say dah so i'll leave the pictures to do to the talk.








More pictures on FB.

at time like this,
with this heartache and stumble feelings,
I am really glad that they were there with me.

Jadi peneman aku,
dengar cerita cerita aku,
pujuk aku,
nasihat aku,
peluk aku,

and tell me that everything's going to be okay.

and for that, i thank you girls.

thank you for being my strength when i was weak.

i love you girls to bits.

Monday, November 22, 2010

i've come home



things are clear now.
thank you tolong suluhkan jalan biar terang,
agar saya tak duduk dalam kegelapan lagi.
terima kasih wahai teman.

masa untuk bergerak,
dan berhenti pandang belakang.

though it hurts,
InsyaAllah i'll get through this just fine.

Friday, November 19, 2010

the return.

setelah sekian lama, baru ada peluang nak menulis.
setelah sekian lama, baru ada peluang nak bercerita.
setelah sekian lama, baru ada peluang nak luahkan segalanya.

so many things had happened these past few months.

1. made new friends.



Whom turned out to be my current best friends. though tak sampai 3 bulan pun kenal, it feels like i have known them forever. and i know that no matter what i can count on them.

2. learned some life lesson




3. stuck in a traffic jam for 4 hours

it was during the 10/10/10 when the tragic accident happened. i was on my way back to my rental house in Jementah, Segamat. suffered, but i think i am cool to make it through. why? sebab aku drive kereta manual! haha.

4. been close with the "best friend", and suddenly realize that i'm actually in love with him.

sadly, it is too late. he's with other girl right now, of whom i can't challenge. i'm totally out of his league.

perhaps it is not the time yet.

as for now, all i can do is wait. waiting for the right moment to tell him how i feel towards him.

menantikan sesuatu yang tak pasti. :'(

5. manage to lose some extra kilos

in a method that i am not proud of. but since it is the only way, i guess i'll stick to it. naah. it's not bulimic ke anorexic punya stuff. ini benda lain. don't simply jump into conclusion kalau tak tahu cerita.

ceh. tetiba nak marah. heh.

6. been through lots of drama.

seriously. every single day pun ada drama. some can be overcome, some just can't.

aku penat.
aku tak suka ini semua.
life isn't always fair.
somehow we'll have to go through it.
semuanya terpulang kepada diri sendiri.
macam mana nak atasi.

apa yang aku buat?

pejamkan mata.
pekakkan telinga.
kawal diri dari berbicara.

tak mudah. tapi aku cuba.

dan di saat segalanya rasa macam neraka,
aku bersyukur,
sebab masih punya kawan-kawan yang faham segala gerak rasa,
kawan yang boleh aku percaya,
yang boleh aku ikut tutur katanya.

mereka.

Tuesday, August 03, 2010

imma be imma be imma imma imma be

told you guys last night that im gonna start on diet kan, so jyeah i challenged myself for a mission! nak tahu tak apa dia? cakap lah nak nak nak sebab i teruja ni mencabar diri sendiri! wuuuu. ok ini dia misinya~


MISI : 30 HARI TANPA MAKANAN LARANGAN.

jenis2 makanan larangan :

1) NASI
2) AYAM
3) CHOCOLATES

REWARD daripada misi yang berjaya dilaksanakan :

1) Lebih duit poket
2) Bentuk badan yang ideal (hahahahahahha)
3) Possibility untuk pikat lelaki *angkat kening laju2* hahahaha ok harus cancel yang ni nanti orang tuduh desperate padahal tak pun -__-


misi bermula 3rd AUGUST 2010, TUESDAY.

jadi, secara rasminya harini adalah first day!

FIRST DAY = MISSION ACCOMPLISHED!

29 more days to go! wish me luck pipeeeeeeeeeeeel!

Monday, August 02, 2010

glorious food

my weekend was pretty much awesome because it was filled with tons of eating session hahaha. starts on Friday while i was on my way back to Subang, my friends and i stopped at Seremban's R&R just to have waffles and bubble tea -__- but seriously they have the best waffles ever, A&W can go fly kites now. anyways bila dah lepas tol hicom-subang i suddenly have the urge craving for KFC zinger burger. so i went straight to kfc drive-thru in usj and get them. dah sampai rumah checked the fridge found some frozen food macam sedap but too lazy to masak so tutup balik pintu fridge and masuk bilik. then at night had dinner at Murni subang makan tak ingat dunia then balik rumah terus tidur. eloknya perangai. hmm.

esoknya sabtu mak kejut ajak breakfast tak ingat makan apa tapi lepas tu keluar makan Mcd pulak. balik rumah lapar lagi godek2 gerobok tengok apa ada tapi tak ada apa pasrah dah la. masuk bilik tidur. around 4 received a call from Farabiha inviting me to a bbq. lompat bintang 4 kali. sebab apa? calls for FOOOOOOOOOOOOD! omnomnomnom. so i went to the bbq and had the usual things u had for bbq haha. and also ice cream for desserts thanks to sara. chitchatted with others then went back home. at home while waiting for my little brother to get home from work, suddenly lapar balik so cooked prawn patties and also sausages. felt sleepy afterwards so i went straight to bed.

woke up the next morning with mammamia ajak makan nasi dagang. was super sleepy but still could not resist food meh! later had cadbury boost as snacks then during lunch had lamb omnomnom. dinner with ze housemates at Seremban again. had KFC. again. but this time i ordered snack plate je. JE. haaha. arrived Jementah then Sopek offered ayam madu era offered popiah but felt so bloated i tolak-ed their offers bangga tak? bangga lah wey usually i won't reject any offer on food okay.

so kesimpulannya sekarang i have to start on diet or else i won't fit my baju raya. first thing first mammamia said i have to avoid from eating rice. hmmm. okay i can do that. then have to avoid eating chicken also. WHAAAAAAAT? cannot la like that... T__T

but hmmm ye lah ye lah for the sake of baju raya (sepatutnya for the sake of being healthy ish ish kau ni) i'll go on diet.

no more rice. no more chocolates. no more keropok. no more fast food. exercise daily.

T_____________T

have to win takkan nak sampai tahap macam ni baru kau nak sedar diri :



okay tamau tamau tamau TAAAMAAAUUUUU

diet starts tomorrow!

p/s : today still can eat macam2! yeaaay~~

Sunday, July 18, 2010

e for emosi. -__-


i've been missing everyone lately. especially E and also K.

it's sad you know, i used to be close with these two, but all we are now are complete strangers.

i still see E every now and then, since he live nearby and we are still studying at same place.

however, we barely speak to each other. no conversations, no calls, no texts. no more. all out of sudden.

all we did was just lambai tangan and senyum, or awkward "Hi" when we bumped onto each other. or when other friends are around, baru ada berbual sikit.

i wish i knew what have i done wrong.

i tried to make conversations sometimes, but it just didn't work. it feels awkward tho.

but last week, i missed him so badly that i have the courage to text and
told him i miss him. indirectly.

he didn't reply tho.

few days later, he came and said it right into my face.

"rindu you jugak"

awwww :')

i miss you E. i really do. sometimes i wonder, if we still have the chance to reconnect.

hmm.

and as for K,

he was always there for me. sometimes failed lah jugak, haha, but tak apa lagi.
but since he was always there, i was errm, a bit hooked to him.

until he met someone.

and ditched me just like that.

hilang, macam tu je.

it hurts a lot, but i tried to deal with it. i'm happy for him, i really do. but what hurts the most is that the fact that he just blah-ed away from my life, it's unfair don't you think?

tak apa lah.

point kat sini cuma nak cakap, i rindu 2 ekor monyet ni.

macam lah diaorang baca je blog ni. krr.

bye.

eh eh eh

hi i know i've been abandoning this blog for longgg, but haha takda orang kisah pun kan sebenarnya.

ok here's a quick update,

i'm still alive alhamdulillah, baru saja baik demam suara still sengau macam katak. new semester have just started, takda lah baru sangat it's been 2 weeks dah pun and hmm i dah masuk part 5, FINAL YEAR dah wuuuu!

anyways, last week was a bit depressing, with having to cope that germany only managed to get 3rd place in the world cup. screw paul the octopus and also his owner -__-" eh khurafat lah korang semua percaya sotong bangang ni. ish. however i had fun watching the final match with my housemates and also our neighbours. sumillll lah ramai2 tengok dekat melaka dalam hujan. hehe.

apa2 pun, can't wait till 2014! heard from someone that it will be held in Brazil? uber cool! :)

enough la kan pasal football, dah lapuk dah. hehe. bye

Thursday, July 01, 2010

hey bebe hey bebe heyyy

hai kawan kawan
rasaksa jahat kembali menakluki dunia
team wonderpets tetap menentang walaupun tak besar dan tak kuat.



krrr.



lamanya tak update blog.
rasa awkward.
mcm jumpa balik bekas kekasih 5 tahun tak jumpa.
ok merepek.



tapi seriously lah.
macam tak tahu nak cerita apa.
ok itu tipu.
banyak cerita,
tapi tak tahu macam mana nak mula.


hmmm.


tak payah cerita lah.
habis cerita.



hehehe


p/s : bengang? tak suruh baca pun hehehehehe

Tuesday, April 13, 2010

ok go.

finals is in two weeks.


two fuckin weeks.


and i still have no idea of what i'm studying. greeaaat.

Tuesday, March 30, 2010