Friday, December 31, 2010

Goodbye 2010. Hello, 2011!

Finallyyyy. The last day of 2010.

Lets do a recap of what had happened in this year shall we?

In 2010, I...

- Made new friends
- Lose old friends
- Had a huge fight with N
- Broke someone's heart
- Had my heart broken. Twice.
- Saw many accidents. where two of them involves my close friends. Syukur Alhamdulillah, they are all fine.
- Moved into a rent house. First house ever. no 42, jalan sengkang jaya. :)
- Started listening to headbanging songs again.
- Took intersession. and it was worth it. managed to get 4 for my far250. hooray
- Failed two subjects. Haha.
- Learnt how to play cards
- Managed to lose weight. Down three sizes, baby!
- Fly out of Malaysia.
- Saw one of the seven wonders of the world. The Great Wall it is. 6 more to go.
- Spent almost RM 2K in less than 2 months. On shopping alone.
- Seen too many dramas among friends. Haha.
- Tried out new recipes.
- Went picnic as pre-birthday celebration.
- Drove from KL-Jementah vice versa macam dari Subang nak ke Shah Alam je. Means, banyak kali berulang-alik.
- Dapat banyak duit raya. And berjaya habiskan sekelip mata thanks.
- Dared myself to wear high heels to shopping mall. And succeed.
- Met someone famous. Maher Zain, ehem.
- Let a friend cut my hair.
- Tried flirting. And failed haha.
- Tried to be a little bit stylish. Still trying haha.
- Managed to get over K.
- Dah berani drive pergi KL.

That's all i could compile for now. Hows your 2010 went?

Happy New Year everyone.

x

NEW YEAR SALE!

Hello kawan2. Sorry lambat upload, connection problem macam tahi lately. Jangan blacklist saya please thanks. Nah, seperti yang dijanjikan, untuk tatapan kalian semua. Kalau2 berkenan, roger saya at farahinpunyelah@yahoo.com okay?



#001
RM 30
Plaid BabyDoll Dress by Voir Jeans
Tagged L but fits M-XL
Worn twice




#002
RM 30
Bolero Knit Cardigan by Voir
Tagged L but fits M-XL
Worn twice



#003
RM 40
Wrap-around Dress
Free Size
Virgin. (tak pernah pakai lagi hehe)



#004
RM 15
Blouse
Size L
Brand New




#005
RM40
Brown Faux Leather Handbag
Never worn




#006
RM 50
Grey Wedges by Voir
Size 8.
Worn twice



#007
RM 30
Black Peep Toe Wedges by Voir
Size 8
Worn twice



#009
RM10
worn twice.



#010
RM15
Never worn except for trying purposes.



#011
RM 10
Worn several times



#012
RM 20
Never worn except for trying purposes



#013
RM 20
Never worn except for trying purposes

Interested? PM me your details now! :)

Name
Address
Item Num
Phne Num

Harga tak termasuk postal charge.

Wednesday, December 29, 2010

Buang yang keruh Ambil yang jernih

Amboiii title post kemain lagi kan. Hihi. Ada maksud tersirat tawww sebalik tajuk post.

Hmmm.

Ok sebenarnya ini maksud tersirat dia;

Kalau i cakab i nak jual barang2 i korang nak beli tak? Barang2 macam shawls, clothes, handbags & shoes. Pre-loved and brand new. Sebab i need some space for new stuff. Yang lama2 ni macam semak ja duduk dalam closet tapi tak pakai. Hehe.

Nak tak? Barang2 i cool jugak lah kot sebab kalau tak cool i tak beli. Hihi. :B

Malam ni i ketip gambar, esok pagi2 terus upload. Kalau terasa nak bantu saya yang selalu miskin ni cari duit lebih, harap2 dapat membeli tak pun tolong spread the words atau paksa orang lain beli.

Boleh ya kawan2?

Keshian larh kat kitewww.

Kitew kasi awak semueee best price punye!

Stay tune bebis.

Friday, December 24, 2010

mojo so dope

Whatzaaaaaaaaaaaap everyone! It's one day left before christmas. Do you feel the joy? Do you feel the excitement? JYEEEEEAAAAAAAAAHHH!!!!!!!


Apasal entah aku lebih lebih. Padahal bukan celebrate pun. Haha! Sorry dah la. Excited lebih sebab christmas banyak sale. mihihihihihihi. Kopak poket mak bapak aku. LOL. Btw cotton on sale menggila sekarang. Pergi lah cepat. Almost everything is reduced to half price! Esok last day. Ok aku dah boleh apply jadi promoter cotton on sekarang zzzzz.

Haritu cakab nak pergi vacation, goodbye malaysia semua kan, tertanya tanya tak "mana entah perempuan ni pergi?" ke "alah acah2 je menghilang padahal sorok bawah katil dekat bilik je". Wuuuu. Mana ada acah acah! Ni haa kitew pergi sini haa. Jap main game jom. Kite kasi clue, awak teka. Okay? OKAAAAAAAAAAAAAY.



Haaaaaaa! Agak agak kat mana? Takkan tak tahu kot. Loser nya kalau tak dapat teka. Ish.

Boring lah main game dengan orang tak reti ni. Hahahah. Padahal aku main game sorang2. Lagi pathetic. ZZZZZZZZZ.

Ye lah, nak bagitahu lah ni.

I went to Beijing, China frm 11th until 17th December 2010. Hihi. Tak percaya? Nah gambar!



More updates on the trip coming soon! Sekarang tengah kebulur nak pergi breakfast dulu bye

Friday, December 10, 2010

tak suka lah kitew

Tibe2 aku rasa famous sangat sejak semalam. Orang yang tak pernah nak berkomunikasi dekat fb tibe2 IM. Orang yang dah berzaman tak contact tibe2 text. Orang yang selama ni tak kisah pun pasal aku tibe2 nak call.

Tahu tak apa persamaan diorang?

Semua pun nak tahu satu benda je.

Amenda?

Issue paling hangat sekarang.

Tak lah. Bukan pasal boyfriend. Mana ada boyfriend.

Habis tu pasal apa?

Kau agak?

Jap. Asal entah aku monolog dalaman sendiri kat sini. Sendiri tanya sendiri jawab. Haha.

Ok lah. Serius.

SEMUA PUN NAK TAHU RESULT DAPAT BERAPA.

"zzzzzzz."
"i belum check lagi, malas"
"tak boleh check, server down"

Tu lah jawapan aku setiap sem bila orang tanya. Hahahaha.

Kau tak bagi salam tak cakap hi hello tanya khabar bagai terus terjah aku result dapat berapa. Sorry dah ar. Memang tak akan dilayan.

Kenapa nak tahu sangat aku dapat berapa?

Supaya dapat compare tahap kepandaian ke?

Zzzzzzzzzz.

Yang paling aku tak tahan, yang terus attack dapat dl ke? Ish. Tak sopan langsung. Kalau orang tu kena repeat 3 4 paper tak ke rasa sadis bila kau tegur macam tu. Cuba lah beradab sikit bila nak tanya.

Ha ni untuk semua yang sibuk nak tahu. Result aku tak gempak pun. Tapi syukur Alhamdulillah. Rasanya ada peluang lagi untuk improved. InsyaAllah.


On the other hand, hari ni hari special buat kawan baik.

Pasrahnya kau kan birthday kau jatuh hari result keluar. Haha. Tak apa. Pedulikan result tu. Enjoy dulu. Esok baru nangis ke apa. Hihi.

Lambat lah kau ni. Orang lain dah lama masuk 20 tahun. Kau je tercicir. Next year semua orang dah 21 nak pergi Vegas kau kena tinggal sebab lambat sangat nak cukup umur. Haha.

Happy Birthday ANIS ASHEILA. Semalam dah kasi kad ucapan. Hadiah claim soooooooooon okay.



<3

Oh by the way, Good bye Malaysia! Hello.......

wait for it, wait for it..

Wednesday, December 08, 2010

AA & SA

HELLO EVERYONE SELAMAT BERSUA KEMBALI.

Sebenarnya ada banyak benda aku nak tulis.
Tapi aku ni pemalas. Malas nak fikir ayat, malas nak taip, semua benda malas ah. Buruk perangai. Kalau mak2 orang baca blog aku mesti blacklist aku dari senarai bakal menantu.

Pasrah.

Entri kali ni sebenarnya nak buat shout-out je. Ye lah, haritu kan baru lepas Shout Awards. Eyh? Takde kena mengena.

Otak aku sembab hari ni. So takde ayat madah2 berkias2 ye. Aku straightforward je hari ni.



Happy anniversary to both of you.
Hope there will be many more months for you guys.
I love you guys to bits.

x

Thursday, December 02, 2010

Hai RC

Semalam tengok cerita The Next Three Days, sumpah gempak. I highly recommend all of you out there to watch this movie. Believe me, you won't regret it. Kalau dah tengok and tak berkenan, hah meh datang kat aku redeem 20 sen.

And the soundtrack, fits well with jalan cerita. Balik rumah terus gigih aku carik semua lagu dalam cerita tu. Ha. Obses dah ni. Ish.

Okay update kali ni nak promote cerita ni je. Dengan harapan dapat royalti sekali hahahah harapan.

Kereta buruk lama tersadai,
Ok Bye

p/s : Russel Crowe kot jadi hero. Like hellloooo? Come on. Russel Crowe okay.

And the music don't feel like it did

If you know me well you'd know how much i love The XX. I can never get tired listening to their songs. Romy Madley Croft & Oliver Sim's voice are just.. heaven. Soothing, and calm. Plus the lyrics kind of suits my feeling.

My all time favourite would be this



and this



andddd this one here is a great cover for the song "Intro".



Hope you guys enjoy them as much as I did.

Wednesday, December 01, 2010

Fcked up.



Bila dengan kau, aku jadi lemah.
Aku akur, aku turut kata kau.
Sebab aku hormat kau,
sebab aku sayang kau,
sebab aku nak kau faham,
kau penting dalam hidup aku.

But then,

Who am i to you anyway?

Nobody.

Tak penting pun kan sebenarnya dalam hidup kau.

Aku kan invisible.

Go on. Keep on ignoring me.

December, please don't be mean.



Hmmm betul lah tu. Padan muka aku hahaha. Jelas sangat dah ke-loser-an aku. Mampos!


On the other hand, rasanya tak jadi lah potong rambut. Kalau nak nanti botak terus biar betul2 sihat hihihiihi. (Paling dapat potong botak -_-")


Anyways December is finally here, few more days and i'll be off to a place where i hope would heal all these wounds that October and November made. Tak dapat salahkan orang, salahkan bulan pun tak apa. Heh. Seriously in need of a vacation, it's been long since i ever had one.

And as for today, I am SUPER excited because I'll get to meet Anis, Sam and Abe. It's been a week already since our last meet-up, so jyeah this is something that i look forward to.

Oh and the other highlight of December is, my dear friend FaraBiha came back to Malaysia for good! Can't wait to see her!

Till then,
x



Good day, mate! ( Acah2 british ok bye )