Saturday, October 22, 2011

Paradiseee




Listening to this song... is blissful. Buat aku terbayangkan tempat2 indah. Feels like escaping to beautiful places, be it w family, friends or even alone, i don't mind. Kalau pergi sorang pun macam best je. Boleh buat soul searching. Hihi. Banyak la kau punya soul searching Win. -_-"


If and only if I could go for a vacation right about now...


P/s : Chris Martin ni jangan comel sangat boleh tak? Pakai suit gajah pun macam anyonyonyonyonyo nyomelll. Kalau tak pakai apapa lagi comel. Ehhh. K bye

Friday, October 14, 2011

tora datang lagi

Hi :)



Been hibernating myself from this blogworld for quite a while, and now i'm back to conquer the world. ceh takde la. berangan lebih.





so...







miss me? hihi






p/s: will update soon! in the mean time, terjah la sini kalau rindu nak dengar i bebel hihi.

Monday, August 08, 2011

*

It's funny to see how ignorant can someone be.

Saturday, July 30, 2011

1251

Note to self : I should believe my instinct when it involves N.





Sebab lately ni macam gerak hati aku betul je.







p/s : Salam ramadhan al-mubarak to all muslims. Jangan ponteng puasa ok rakan2!

Monday, July 18, 2011

YNWA part II

This is a post regarding the Malaysia XI vs Liverpool FC match which took place last saturday at Bukit Jalil National Stadium. Dear Liverpool haters, if you don't feel like you can handle anything that I'm about to say, please discontinue reading this. Or else, you may remain silent.


Jangan nak butthurt tak tentu pasal.


-------------------------------------------------------------------------------------------------


16th of July 2011 - The date that I will always remember. It was the day Bukit Jalil became Anfield.


I arrived at the stadium a bit late, due to massive traffic jam caused by other liverpool fans (hehe) who were also as eager as I was to watch our favourite club play against our beloved Harimau Malaya. Padan muka diri sendiri siapa suruh datang lambat hehehehe.


I was amazed with the amount of people who showed up during the match. Ramai gila! Kalau waktu training session, I heard around 30k people came, but then during the match more than 80 000 people turned up! And most of them (including yours truly) wore the reds' jersey so basically we painted the stadium red hehehehe.


The atmosphere was beyond awesome. The feeling to be there with the rest of the kopites and watch the match was priceless. And I was proud to be there to witness the historic moment.


However, I am disappointed with K.Rajagopal and Safee Sali's statement of us - the reds fans for not being patriotic. I have high respect towards both of them, but their statements were really heartbreaking.


Apa pantat sangat statement?


Just because we didn't wear Harimau Malaya's jersey, we weren't patriotic enough?


That's bullshit man.


We LFC fans never divided our supports. Though we were wearing reds, we still support Harimau Malaya!


I cheered and applauded for ALL 9 GOALS. So did the rest who attended the match. It's true that we were electrified when LFC scored but we went 935885th time PSYCHED when Harimau Malaya scored! And if any of you was there you could see and hear people cheered "Malaysia" setiap kali gendang dipukul dan setiap kali Harimau Malaya jaringkan gol. Kalau tak dengar atau nampak maknanya korang memang pekak tuli. -__-" Pergi tengok balik siaran ulangan tak pun check kat youtube kau boleh lihat dan dengar sendiri. Malas? Nah aku dah siap carikan.





Siapa yang terkinja2 kat belakang tu?



Not patriotic enough, ehh?



Hmmm. Lets refresh what happened at the stadium on that day.



source : Liverpool FC Malaysia FB


Our National Anthem langsung tak dimainkan ok sebelum dan selepas match. Crowds yang nyanyi sendiri adalah.


Siapa tak patriotik sekarang?


Only those who were there on that historical date knew what really happened. We came, we conquered, we cheered, we applauded for both Harimau Malaya and Liverpool FC and yet we were claimed as not patriotic...sebab tak pakai baju biru/hitam kuning.


Sedihnya dengan tahap pemikiran macam ni.


And please, your biased statement yang kaitkan LFC fans with our rival (u know which club it is), that is so not cool. Neh. Not cool at all.


Whatever it is, I am still proud of our Harimau Malaya and I really hope that they will win against Singapore in the upcoming match.


I have nothing against Harimau Malaya, as Malaysia adalah tanah tumpah darahku!


And as quoted by most Malaysian Reds fans, we are all Malaysian by birth and Liverpool FC by choice. YNWA!

Thursday, July 14, 2011

ynwa

Things that I really want right at this moment, is a ticket to watch liverpool vs malaysia match this saturday.







please. pretty please.






hopefully dad will manage to get the ticket for me. Kalau tak dapat, aku pasrah sepasrah pasrahnya. Tengok dekat tv je laaaaah jawabnya.

Friday, July 08, 2011

Tuesday, July 05, 2011

0729

Aku rasa depresi ni ada kebaikannya jugak kot? Sebagai contoh, aku rasa aku dapat turunkan berat badan di luar sedar. Hihihi. Cuba tengok sikit.

Sebelum depressed



Tengah depressed



Eh ke sama je sebenarnya? Haha tak kisah la. Aku rasa kurus~ Ok suka perasan lebih. Maaflah gambar vain. Nyenyenye.

Tapi kalau tengok aku makan sekarang.... Nauzubillah. Ada potensi jadi dua kali ganda dari dalam gambar ni. Aku memang tak ambil nasi sangat dah sekarang, tapi aku asyik craving for desserts. Nak kek nak roti nak pastri nak cookies. Mengada betul tekak ni. -__-"

Macam mana entah nak stop kan craving benda2 manis ni? Tak pasal je kena kencing manis nanti T___T Ya Allah minta simpang lah.

Maybe I should start hitting the gym soon? Yay? Nay?

Sunday, July 03, 2011

fresh start

Things didn't go as I planned, but then, I'm trying really hard to look at it from the positive side just so I wouldn't be so depressed anymore.



Susah nak mampus nak telan semua ni.



Aku penat jadi orang yang asyik gloomy. Depressed memanjang. And I hate myself for being so weak, so fragile. Terasa macam aku ni seketul telur yang bila2 masa boleh pecah.



-__-"



Oh by the way, hello, July. I hope you wouldn't treat me so mean like June did.



It's time untuk bangun dan terus berjalan dan tak toleh belakang lagi.

Friday, June 17, 2011

Cold

I don't understand this game that you are playing. For one moment, I feel like I have you but then the next moment.....you're gone.


this feeling sucks.

Tuesday, June 14, 2011

this uncomfortable feeling


I hated it when I am stuck in a situation where I have to choose between family and close friends. As much as i wanted to be fair to everyone, I just can't. My family is my priority and I'd always go for them first above everything.

Truthfully, I find it difficult to deal with the other party without making them feeling frustrated or mad at me for not being able to choose them over my family. I know they understand my situation, but can't help from being disappointed. I feel the same way too if I were at their place.

I am sorry.

This doesn't make sense but IF my freaking body can be divided into two or more, I'm more than happy to do that so I can be fair to everyone. Seriously.

Disappointing someone close to me is the last thing I ever want to do.

I want to be fair to everyone, but I just can't.

And when it comes to pujuk orang, I have to raise the white flag as high as I can because I suck at this.

My words won't do the justice instead hurting them people more.









I suck at everything I guess.

Wednesday, June 08, 2011

definitely, maybe.

I'd like to announce that




















I am still jobless.

Hahaha. And will remain jobless until....I don't know when. -__-"
Cubaan mencari kerja kena tangguh dulu as Mammamia ajak pergi holiday lah pulak. Free of charge, siapa tak nak kan? Hihi. So yeah, going to Peneng tomorrow! Nasi kandar nasi kandar nomnomnom


A has been away for almost a week now. Missing her a lot, sebab nak update hidup pun macam tak ada orang nak dengar. No offense S! Kau busy kerja, aku tak nak merengek benda2 leceh kat kau nanti kau pun bosan.


And I miss N. a lot.


Last night N told me that he's coming back this weekend! Aku dah senyum2 acah dia nak ajak jumpa lepak ke...


Sekali rupanya dia nak cakap dia nak pergi terengganu dengan family. -__-"


Celaka. Hahahaha.


Tengah pasrah sekarang ni. Tapi tak menonggeng sangat lah sebab aku pun nak pergi Peneng esok. Hihihi ok bye have a good weekend everyone!

Thursday, June 02, 2011

One last shot

Ze bestie, A dah berangkat untuk menjalankan ibadah umrah this morning, and I am disappointed with myself for not being able to send her off. It's been a week or so since I last met her. Only God knows how much I miss spending time with her. And I haven't heard a single news from her since she departed, I just hope everything goes well, InsyaAllah.


Can't wait for her to come back.


Things weren't all that good lately. Results was out last week, and as expected, I failed a subject. But shockingly, I never thought that I'd failed TAX370, because I've always thought I couldn't go through MAF330.


And just recently, I had to go back to Segamat to take the sub paper. Kinda short notice, HEA called me on Sunday at 1300hrs and told me my exam will be on Tues, at 0900hrs. So jyeah. Rushed back to Segamat and I had only one freaking day to study.


I can only pray and hope that this time, i'll pass and graduate my diploma on time. Ok sebenarnya tak on time sangat lah kan. But. Hmmm tak apalah enough on result.


Now ni, nak cari kerja! Tak larat dah nak melepet kat rumah hari2. Duit pun asyik keluar je takda nak masuk. Pasrah.


Dah cukup lah kot update k bye

Tuesday, May 24, 2011

hey boy,

bila aku cakap aku risau tadi, i really meant it.

so please please please get well soon. :(

Monday, May 23, 2011

30DC - Day 2

Day 2 — Your favorite movie


Kebanyakan movie yang aku tengok, dari awal cerita sampai pertengahan, macam seronok but towards the climax and ending, blerghhh thumbs down. -___-" Aku selalu rasa disappointed di hujung2 cerita. Sebab selalunya starting climax pengarah dah macam kelam kabut nak compile the story so end up ending jadi busuk. Contohnya cerita yang baru2 ni aku tengok, Nur Kasih The Movie. Disappointed sial. Membazir RM14 aku. Hewhewhew.


However, ada beberapa movie yang aku puas hati dari awal sampai lah dondang ok tak, sampai akhir yang aku puas hati tengok.


Contohnya :



Great story. Starting cerita dah berkumandang lagu MGMT - Time to Pretend hehehe teruja sekejap aku. In my opinion, aku rasa cerita ni worth watching. Kalau dah tengok korang tak suka aku tak bersalah. Cita rasa semua orang berbeza kan. And in this movie Jim Sturgess macam anyonyonyonyo omeyyyyynyewwww ssumilll angat nubit nubit tikit baiklah sila lempang aku sekarang.


Andddddddddd. Aku rasa aku berjiwa kelajuan. Sebab aku suka ini :



Dari yang first sampai yang terbaru. Belum pernah lagi kecewakan aku. Hihi. Ada at one point dulu aku taksub dengan Dominic Toretto sampai aku tukar nama aku dekat myspace as Win Toretto hahaahahhaha yes I was that lame sila gelakkan aku sekarang. Ada 2 orang kawan aku yang kadang2 still menganjing aku dengan nama ni sampai sekarang =_=

Cerita bergenre seram, I'd go for Nang Nak. Sorry no poster aku sendiri cuak nak google. Cerita ni paling keji sebab aku tengok sekali je dulu, time tu umur aku 8 tahun kot sampai sekarang aku tak berani nak tengok balik. Babi seram gila sekarang pun aku rasa macam sesuatu ok taknak ulas panjang dah bye

Last but not least, kalau nak cerita geli geli (love story hihi) favourite adalah,



Okay sekian terima kasih kita berjumpa di lain hari

p/s : Suka list lebih2. Padahal nak favourite MOVIE je. kena masuk belajar english balik ni

Sunday, May 22, 2011

30DC - Day 1

Day 1- Your favourite song.


Kalau nak ikutkan, terlalu banyak dalam list. Kalau nak pilih satu je, aaa sampai krismas tahun depan pun tak pilih lagi. Sebenarnya favourite song aku ni ikut mood aku at the moment juga lah.

Contohnya, kalau aku rasa gloomy berkaitan dengan love life aku, lagu2 by The XX memang jadi pilihan aku. Sebab most of their song, lirik dia kena dengan situasi aku. Yang aku boleh ulang2 dalam playlist tanpa rasa bosan adalah lagu ini :



Tak tahu nak cakap macam mana, tapi suara Oliver Sim memang "sesuatu".

Dan bila mana aku rasa morale down pasal problem yang aku hadap, be it yang berkaitan study, family dan macam2 lagi, I listen to this,



Sebab bila aku baca lirik lagu ni, it kinda help to lift me up whenever aku rasa down. Selain daripada tu, lagu Coldplay semua epic, so tak perlu nak ulas panjang aku rasa pasal lagu ni. Ok yang sebenarnya aku malas. haha.

Favourite song untuk roadtrip adalah lagu ini



Video clip merepek, orang yang nyanyi pun macam merepek, tapi lagu dia catchy so I don't give a damn pasal hal lain. Dulu WFH pernah cakap lagu ni illuminati freemason bagai. Tapi mampus lah. Aku baca lirik dia ikut pandangan aku sendiri. Tak nampak pun illuminati hewhewhew

Cukup lah tiga heheh aku dah malas baru day 1 dah malas. Buruk perangai

tiga puluh hari mencari cinta. ok tak langsung -_-

30 Things in 30 Days Challenge



Day 1 — Your favorite song
Day 2 — Your favorite movie
Day 3 – Your idea of the perfect first date.
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
Day 5 – What makes you different from everyone else?
Day 6 – A song to match your mood.
Day 7 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
Day 8 – A picture of your favourite memory
Day 9 – Your current relationship, if single discuss how single life is.
Day 10 – A photo of the item you last purchased.
Day 11 – 5 facts about you.
Day 12 – A photo of something that makes you happy.
Day 13 – What kind of person attracts you?
Day 14 – Who are you?
Day 15 – A TV show you’re currently addicted to.
Day 16 – Something you don’t leave the house without.
Day 17 – How you hope your future will be like.
Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex
Day 19 – A picture of something you want to do before you die
Day 20 – The meaning behind your blog name.
Day 21 – A photo of your favorite place to eat.
Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
Day 23 – Your dream wedding.
Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
Day 25 – Short term goals for this month and why
Day 26 – A photo of somewhere you want to go.
Day 27 – A picture of your favourite band or artist
Day 28 – In this past month, what have you learned?
Day 29 – Something you could never get tired of doing.
Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days


Okay ini semua sebab kebosanan yang tak dapat nak dibendung lagi. mihihihi. mari kita lihat berjaya ke tak aku setelkan semua ni.

Friday, May 20, 2011

Koyak

Sedikit terasa hati. Tapi, orang tak faham. Tak akan pernah faham. Berapa kali nak kena bilang, aku nampak je macam tak ambil kisah, tapi kadang2 hati aku fragile juga. Tercalar juga sesekali. Aku pun tahu terasa.

Sunday, May 15, 2011

There's so many things that I'd like to let out here but every single time i'm about to write (type actually) i can't seem to put those words in place. and I sort of lost my modjo to write nowadays.

Anyway, tomorrow will mark week 3 of holiday (I'm on 4 months semester break) and truthfully, I am bored already.

My daily routine consists of :- sleep around 3/4am, woke up at 10am, do a lil bit exercise, have brunch while watching telly, cook lunch for lil brother, online, watch movies, send/fetch lil bro to/from tuitions, online summore till late then watch movie then sleep and the same cycle goes on everyday.

I need an activity. Well I have a lot in my head actually. It's just that, I don't have anyone to accompany me. Boo kat aku sekarang, terasa macam loser gila.

It's pretty sad, because I've been waiting to spend time with my high school friends (since i rarely get to meet them) but well, lets just say most of them have their own plans and won't be able to entertain me. Hmmmm.

And I haven't seen A and S for almost three weeks already. Missing you both a lot.

How I wish aku kat Jementah sekarang ni... Busuk2 pun at least ada jugak aktiviti nak buat, main kad, pillowtalk tak pun lepak bukit tengok bintang ke haihhh rinduuuuu.






Okay I have to admit I have successfully become a boring person from day to day ok bye

Friday, May 06, 2011

when i surrendered my ego, you fed yours.



Dalam kehidupan, kita sentiasa mengejar dan dikejar. Mengejar deadline, impian. Dikejar along pasal tak bayar hutang. Macam2 lah.


Even dalam sesebuah perhubungan pun, kita mengejar dan dikejar.


Pada pandangan aku, in starting a relationship, selain fasa berkenalan, fasa kejar-mengejar juga adalah fasa yang menyeronokkan. Makin jauh orang yang dikejar, makin gigih aku mengejar, sebab aku anggap itu sebagai satu cabaran. Tapi sampai satu point, jadi bosan. Asyik terkejar-kejar sesuatu yang tak pasti. Faham tak?


In my past relationship, I have always been the chaser. Orang yang mengejar. Perempuan yang kejar lelaki. Perigi yang tak segan silu mencari timba. Lebih banyak mengejar daripada dikejar.


Pathetic I know.


But then, what to do. Aku tak se-lucky perempuan2 lain yang ada kat luar sana. Ataupun, bak kata kawan2 aku, maybe it’s not the time, yet, untuk orang kejar aku. Maka it’s the other way around at the moment.


Truthfully, aku dah penat mengejar N. I suck at this. Awal2 dulu when he seems interested, aku screwed up dengan buat benda bodoh yang aku sendiri regret sampai sekarang. I wonder why, on earth would I do such stupid thing. Dan, sendiri yang rugi.


Padan muka kau, Win. Serves you well.


Fikir punya fikir, I think maybe I should stop chasing him. But S, on the other hand still thinks that I might have a shot, if I work hard for it according to his methodology.


S claimed himself as a Casanova. Hahaha. Joke of the day. Well, a retiring one since he’s with A now. And he feels like he’s responsible untuk turunkan petua mengorat dia kat aku. Bodoh sial. Gigih nak suruh aku spread out his legacy.


Now I look/sound so desperate. When the truth is, I don’t.


I’m not looking for a commitment right now, but, you know, it will always feel good to have someone around to talk/argue/cry on. That’s exactly what I’m looking for. Everything’s casual and nothing serious. But… if commitment came along the way… well we’ll see, who knows it might worth it, kan? Hahahahaha ok bye.


Nak sambung main kejar-kejar.

Thursday, May 05, 2011

white flag



" Sometimes you just have to give up on people. Chasing after them is a heartache, especially when they don't try to meet you half way."

Wednesday, May 04, 2011

4.21am


Syukur Alhamdulillah, finals are over. Though I don't think I performed well, still it is such a relief that it's over. And all that I could hope for now is to pass all the papers. Lulus. Tu je target aku sekarang ni.

Because I couldn't bear another semester of diploma in Segamat.

Cukuplah 6 semester yang menyeksakan.


So jyeah, I am unofficially a graduate.






Dan seorang penganggur. Haha. Till then, goodbye. Aku nak qadak tidur. Hewhewhew

Saturday, April 30, 2011

You have only been gone 10 days, but already i'm wasting away.
I know I'll see you again, whether far or soon,
But I need you to know that I care




And I miss you.

Tuesday, April 26, 2011

Friday, April 22, 2011

Maaf.

Mulut aku agak lancang bersuara. Dan aku tahu, tak semua orang boleh terima kelancangan aku ini. Yang boleh terima pun, kadang kala akan terasa.


Aku bodoh.


Aku selalu terlupa, bahawa apabila dengan kau, aku harus kawal bicara. Sebab hati kita tak sama.


Aku, kental sedikit, dan kau, sedikit fragile.


Kadang kala disebabkan perasaan terlalu selesa dengan kau, teman baik sendiri, buat aku terlupa, bahawa perlu juga aku kawal segala tutur bahasa aku tak kiralah betapa rapatnya kita.


Sebab cara penerimaan semua tak sama.


Maaf.


I didn't meant to hurt you with my words, with my behavior, or anything.


Maaf.


Aku terlupa untuk jaga hati kau.


I should have faith in you, no matter what.


Just like how you have faith in me bila mana aku menghadapi emotional breakdown beberapa minggu yang lalu.

Just like how you believe in me dalam segala hal yang aku sendiri tak punya rasa percaya dalam diri.





I am truly sorry, dearest bestie.



I love you. and I have faith in you. I really do.

I am sorry.

gila.

1 paper down, 6 more to go.
Financial Mgmt and Corporate Taxation upcoming on Saturday. 2 papers in one day, UiTM tak boleh kejam lagi ke?


Sigh.

Wednesday, April 20, 2011

tat.

Jangan marah bila aku cakap kau berperangai macam celaka. Sebab sejujurnya, kau memang celaka.


Kau nak butthurt? Kenapa? Kalau kau tak macam celaka, buat apa nak terasa. Betul tak? Aku cakap benda yang betul. Takde maknanya nak tambah2 garam gula ajinamoto bagai sebab memang dah cukup rasa.


Kawan konon. Tahi kau lah. Datang mencari bila susah je. Bila sang kawan susah, ada kau peduli? Tak langsung. Kami je yang kena bertanya khabar kau. Sihat? Dah makan? Ada kenderaan untuk pulang?


Kau langsung tak peduli.


Aku dah lama tak ambil port. Dan aku yakin kau pun perasan semua tu. Tapi aku kesian kan 2 orang lagi sang kawan yang masih concern perihal kau. Sungguh, aku kesian. Sebab aku tahu, sia-sia je ke-concern-an diorang tu.


Sia-sia.


Untunglah sekarang kau dah ada kawan baru yang mampu nak backup kau. Dan kami ini kau ludahkan saja.


Terhina. Itu yang aku rasa.


Tak apa.


Kami dekat sini hanya akan duduk tunggu dan lihat sahaja kau dari jauh.


Kita tengok jauh mana orang egois macam kau akan pergi.


Karma will knock on your fucking door someday, "brother".

gasping for air.




1 hari lagi.

Tenang semua.

Lets have a cup of tea.

Good luck everyone!

Monday, April 18, 2011

monday blues

finals starting in 2 days. and i still wonder if i have enough time to cover everything (despite that i still have time to do this heheh :p).

in less than 2 weeks, i'll finish my diploma insyaAllah.

dan aku akan tinggalkan jementah / segamat dan segala isi-isinya.

i'm gonna miss my friends here, the places that we've been, and every single activities that we did.

truthfully I am scared.

I am scared of when the day will come. Because :

I hate goodbyes.
I hate changes.

and the most important thing is i hate packing.

ye aku dasar gemuk pemalas. shadap. siapa baik hati nak tolong aku packing? aku belanja abc terpaling sedap dekat jementah ni! hihi. :)

oh dan aku tinggalkan secebis hati aku kat jementah jugak. haha. ok tak jadi. tak nak ah. nanti tak ada siapa nak kutip pun. kena pijak kena gilis ada lah

ok aku patut stop membebel kat sini and pergi sambung belajar. okbye

btw N sumil gila main futsal haritu hihihihi dah lah loser main kad ok takde kaitan langsung okbye for real

Wednesday, April 13, 2011

terfaktab mungkin?




Business Plan ETR selesai jugak akhirnya. Such a relief.

Sekarang, masa untuk tumpukan dekat test 2 Taxation, quiz Maf330, final report FAR360, dan presentation untuk business plan.

Only after all these are settled, baru lah aku boleh mula untuk fokus terhadap peperiksaan final.

Hari ni 13 April.

Bermakna, tinggal KURANG daripada 8 hari sebelum paper pertama bermula.

8 FREAKING DAYS.

This is disaster. I think that my Uni is trying to kill us students with their new system. Madafaka.

Aku bukan pelajar yang brilliant. Yang mampu nak dapat dekan setiap semester. Tapi aku cuba, walaupun akhirnya aku tetap tak berjaya dapat dekan.

Tak dapat dekan pun, tapi aku masih bertahan di sini walaupun dengan pointer yang tak seberapa.

Dan setakat ini, decision paling kamikaze aku buat ialah ambil kesemua 5 subjek ditambah dengan 2 carry paper untuk semester akhir ni.

Total up? 7 paper yang akan aku bawak ke final ni.

Dan durasi masa untuk peperiksaan akhir semester ini adalah 10 hari.

7 paper dalam 10 hari. Seronok betul.

Aku tak kuat.

Monday, April 11, 2011

just because it is ironic


ASK by The Smiths.

Shyness is nice and
Shyness can stop you
From doing all the things in life
You'd like to

Shyness is nice and
Shyness can stop you
From doing all the things in life
You'd like to

So, if there's something you'd like to try
If there's something you'd like to try
Ask me I wont say no, how could I?

Coyness is nice, and
Coyness can stop you
From saying all the things in
Life you'd like to

So, if there's something you'd like to try
If there's something you'd like to try
Ask me I wont say no, how could I?

Spending warm Summer days indoors
Writing frightening verse
To a buxom girl in Luxembourg

Ask me, ask me, ask me
Ask me, ask me, ask me

Because if it's not Love
Then it's the bomb, the bomb, the bomb,
the bomb, the bomb, the bomb, the bomb
That will bring us together


Nature is a language - can't you read ?
Nature is a language - can't you read ?

So, ask me, ask me, ask me,
Ask me, ask me, ask me

Because if it's not Love
Then it's the bomb, the bomb, the bomb,
the bomb, the bomb, the bomb, the bomb
That will bring us together

If it's not Love
Then it's the bomb
Then it's the bomb
That will bring us together

So, ask me, ask me, ask me,
Ask me, ask me, ask me
Oh, la...




Ini untuk kau, wahai N. (paling kau baca blog aku sebenarnya kan -__-)

Friday, April 08, 2011

Last night,


I wish I could put last night on repeat.

The journey from Segamat to Subang with N was............ hmm I couldn't find a proper word for it. Lets just say, it kinda put a smile on my face. And lighten me up after the hectic weeks I have gone through.

I was tired and feels like sleeping. But I couldn't resist myself from talking to you. Because I knew this opportunity won't come always.

Though your friends are around, it feels like it's just the two of us in the car.

I wish last night could last longer. The 3 hours journey rasa macam setengah jam je.

I want another day with you.

And I think I like you. A lot more than before.

Monday, April 04, 2011

hey April, I ain't a fool.

It's April already. In less than one month, I'll finish my diploma. InsyaAllah. Seriously, I can't wait to get over with this. It's tiring. I don't care if I didn't get enough sleep, but the work pressure is beyond what I had imagine it to be. I know I know, I shouldn't be complaining since everyone else is also facing the same situation.

It is not even over yet, but I have already planned a few things that I want or need to do for the long holiday. We are talking about the 4 freaking months of holiday here people!

I miss baking. So I guess that would be the first thing that I'd do when I get back. And yeah, I need a vacation so badly. Somewhere with sun, sand and beaches. I miss Penang. I might go for an internship. Or just go working at some place related to my course. I want to spend time with my family. Hang out with old and new friends. I want to play softball again. I want to jog at MPSJ. I want to watch a marathon of HIMYM, Gossip Girl & Skins. Oh and Prison Break too. I want to have a fancy dinner with my girl friends. I've been thinking of mendaki the Broga Hill.

However,
holiday isn't here yet.

As for now, I really need to start focusing on my study. I've screwed the last five semesters and I don't want that to happen again in my last semester. April will be the month of torture. Call me a drama queen but it's the truth. All assignments are to be submitted by this month, and tests waiting to be seated.

Ya Allah, I really need Your guidance to get back on track since I've been wayyyy out of track and lack of focus for the past 3 months. Help me Ya Allah..

Amin ya rabbal alamin.




p/s : Good luck to all final semester students! We might lose the battle, but we will win the war! All the best!

Friday, April 01, 2011

I got a soul but i'm not a soldier.

Bummer. Ada audit talk esok. kjsfhsdfkkgflglgldfh (Aku malas nak mencarut).

Nasib baik ah aku gigih balik hari ke Subang hari rabu haritu. Terima kasih kawan baik sebab sudi hantar aku pulang ke rumah. Acah2 Segamat ke Subang macam Shah Alam ke Subang. Yes, they send me home all the way from Segamat. Kau ada best friend macam tu?Tak ada kan! Booooooo! Haha. Sila lempang aku sekarang.

Terima kasih A & S.

Anyways,

Aku tahu aku dah berjanji dengan diri sendiri yang aku takkan contact N sampai lah dia yang contact aku. But, last night was an exception. Aku kusut tahap dewa 19 yang buat aku rasa nak buat vandalism. And I was desperately in need to talk to someone sebelum aku pecahkan cermin kereta sesiapa. So I contacted him. Boo dekat aku sekarang. Aku pun tak tahu kenapa dalam banyak2 orang aku pilih dia. Zzzz.

Aku benci situasi aku sekarang.

Aku benci jadi lemah. Selama ni aku rasa aku kuat. Aku rasa aku boleh hadap segala benda. Tapi ternyata tak. I am currently at my lowest point.

Luaran aku mungkin tunjuk yang sebaliknya. Tapi dalaman, you'll never know man. You'll never know.

Aku penat. Penat berpura-pura. Penat nak berselindung. Aku rasa nak maki orang. Aku rasa nak lepaskan semuanya. Tapi siapa je yang sanggup dengar? No one. End up aku berkomunikasi dengan dinding.


How nais.


Even Mcd's Happy Meal can't put a smile on my face nowadays.

Monday, March 28, 2011

I could really use a wish right now.

Abang will be transferred to Saudi anytime soon, and he might have to stay there for a year. Which means... if I didn't get to see him before he goes, then I will only get to see him next year? Arghhhhhh. I hate this. I feel like going home right at this moment, just so I can gather with my family. It's been 4 weeks already. Aku rindu rumah dan segala isi-isinya.










Tolong lah tak ada apa-apa aktiviti hujung minggu ni.

Friday, March 25, 2011

N.

This time, I'm gonna stop chasing you, for real. I'm not gonna call, not gonna text, not gonna invite you out. Not anymore.

This time, I'll remain silent, and just wait.

I'm tired of this game we are playing. Nak, cakap nak. Tak nak, cakap tak nak. As simple as that.

So jyeah. If you still.....hmm "want" me, you know where to find me.

ciao.

Tuesday, March 22, 2011

Lelaki Idaman

I find it cute when guys

1) Wear baju melayu.

Bukan racist ye. Tapi aku rasa kalau muka kau pecah pun pakai baju melayu tetap nampak handsome. Lagi2 kalau siap bersamping ewahh.Tergoda kitew. Seriously. Hari raya adalah hari yang aku paling suka sebab banyak lelaki berbaju melayu berkeliaran. aaaaaaaa panic attack!!! Ok suka dramatik lebih. Tapi time ni lah mood gatal tu lebih sikit hahahaha

2) Smell nice.

Tak perlu lah kau nak beli perfume mahal2 ke apa janji sekurang2nya kau pakai deodorant pun dah cukup memadai. Tak payah ah beli perfume spray macam siram air kat pokok tapi angkat tangan ketiak kau bau busuk pun takde guna jugak.

3) Dress up for formal event

Most guys yang aku kenal, jarang lah buat benda ni. Jarang sangat. Kadang2 dah smart dah pakai kemeja, tapi bila tengok seluar, pakai jeans. Potong sial. Tak pun baju seluar dah okay, sekali pakai sport shoes T___T Why oh whyyyyyyyy. Tak perlu pakai barang branded pun, yang penting kena dengan tema majlis. Give some effort lah.

4) Look me in the eyes when we talk

Aku tengok tahap konfiden seseorang dari situ. Tak tahu lah macam mana pandangan orang lain. Tapi, pada aku, kalau kau tengok mata orang waktu kau tengah bercakap dengan orang tu, kau seorang yang konfiden. Kalau tak tengok aku rasa kau ni ayam. (chickened out, geddit?)

5)speak fluent sarcasm

Haha. Pelik tak? Most girls tak suka kot lelaki jenis ini? Sarkastik je memanjang. Cakap pun nak perli2 je. Tapi aku suka. Sebab that way aku boleh nilai berapa kental hati aku, and cukup pandai tak aku nak sarkastik balik dengan dia? Hihi.

6) Play with kids

Arghhhhhhh ini terpaling sumil. Kalau tengok lelaki macam ni aku dah terbayang dah dia orang dengan anak diaorang nanti macam mana aaaa geraammmm. Haha over

7) Have a good taste in music

Maksud aku, yang dengar lagu2 selain yang termain kat radio je. And yang boleh terima lagu-lagu dalam playlist aku. :B

8) are curious about something

.........and do something to overcome the curiosity. Lepas tu nampak muka kepuasan dia. Faham tak? Kalau tak faham tolong lah buat2 faham je sebab aku malas nak explain



Cukup lah sampai sini je dulu. Kalau nak listkan semua memang tak pergi kelas lah aku.

Ok bye.

Monday, March 21, 2011

High on the heels and feeling rather electric






Lagu untuk sepanjang minggu ni. Since they will be performing in KL this week and I won't be able to catch them live due to....hmm packed schedule and the fact that i am deadly broke.

Rugi.

But haih. Hidup mesti diteruskan. Duniawi semua ni, ye dak? Hehe. Padahal jealous dengan semua orang yang dapat pergi. :p

Anyways this week ada fac dinner. and I got nothing to wear. Heard from some friends that the theme would be......celebrity red carpet?

Paling aku celebrity weh -__-

Nak pakai apa entah? Ke tak payah pergi? Mihihihihiihih.

Friday, March 18, 2011

The clock is ticking.

Tambah tolak tinggal kurang daripada 11 jam- masa yang tinggal untuk aku berperang dengan mata ( elak mengantuk ) dan minda ( elak dari jadi tepu ) dan terus belajar untuk test esok.

Entrepreneurship.

Kelas yang aku jarang pergi sebab.........

1) Mass lecture tak pernah buat aku fokus. Tak kisah lah subjek apa pun, sebab aku memang takkan dapat fokus. End up aku kacau orang, melukis benda merapu, buat conversation dengan diri sendiri tak pun aku tidur. Haha. Tak senonoh betul perangai. Satu je aku suka pasal mass lecture ni - boleh skip kelas. HAHA.

2) Time tutorial pulak, lecturer aku lebih suka bercerita benda yang tak berkaitan dengan topik pembelajaran. Mula2 cerita pasal marketing plan. 3 minit lepas tu dia cerita pasal anak dia lepas tu tetibe sibuk nak kenenkan beberapa orang klasmet aku untuk jadi jodoh anak dia. Ehh? Kalau lecturer aku sendiri tak boleh nak fokus, apatah lagi aku kan?

So jyeah. Suffer sial nak habiskan membaca subjek ni. First test baru tapi dah sapu sampai 8 chapter apa kejadahnya?

1 chapter pun aku terkial-kial nak baca.

Sejujurnya aku memang lembab subjek yang nak kena baca2 ni. Kalau calculations, laju sikit lah kalau tahu formula hahaha.

So yeah, now i wonder.

Apa kejadahnya aku dok tulis blog ni?

BELAJAR LAH SYAITONNNNNN!!!!!





Ok bye.

Tuesday, March 15, 2011

My name is Alice and I live in wonderland.

NOT.














Oleh itu, sila lah kembali menghadap dunia realiti, Win.

Sunday, March 13, 2011

Hocus Pocus

Last week was pretty hectic as usual. Been busy with school and everything in between. Macam2 benda jadi. Benda best ada benda tak best pun ada. Biasa lah, hidup memang macam ni kan. Takkan selamanya kau duduk megah kat atas. Kadang kala harus lah jatuh sesekali baru kau belajar untuk kenal dunia.

Highlight of the week was when Alan and his two sidekicks Zul & Ammar came to Segamat.

Yes kau tak silap baca.

They came to Segamat!!!

I was extremely happy. For 3 fucking days. And turn back to be gloomy when they left.

But that's life. Physically they are no longer here with me. Tapi dalam hati aku, dalam kotak minda aku, sentiasa ada.

Ok geli. bye

Friday, March 11, 2011

If I'm wrong I ain't right.

Setiap manusia takkan lari daripada membuat kesilapan. Ayat klise aku tahu. Semua orang pernah baca ayat ni. Kalau tak pernah buat silap, bukan manusia lah namanya tu.

Aku manusia, maka aku pun pernah terkucil.

Jujur aku katakan, kadang2, aku bercakap tentang seseorang di belakang diaorang. Tipu lah kalau korang tak pernah. Semua orang pun pernah buat benda ni. But i keep it close to the ones around me. Maksud aku, aku hanya bercakap sebegini dengan orang yang terdekat dengan aku, best friend aku misalnya. Bukan dengan niat nak burukkan individu terbabit, tapi sekadar luahan hati. Luahkan segala rasa tak puas hati. Cakap2 sesama kami. Dan habis di situ.

Mungkin kau akan cakap apa yang aku cakap ni bullshit. Alasan semata.

But I know myself better.

Aku buat salah, dan bila kantoi ataupun dah terasa nak kantoi aku akan confront dengan orang tu. To fix things. Aku bukan jenis yang suka nak gaduh, I have much better things to do thank you very much.

Apa yang aku boleh pendam, aku pendam. Tak tahan, aku luahkan dengan orang yang terdekat dengan aku. And that's the end of it.

Tak perlu jaja cerita dekat semua orang.

Masalah sesama kita, selesaikan sesama kita. Tak perlu babitkan orang luar. Betul tak?

Sebab bila dah membabitkan orang lain, sampai mati pun tak habis. Takkan selesai segala isu. Makin banyak isu lain yang keluar ada lah.

Masing2 dah besar. Dah matang. Dah boleh fikir all the consequences that may occur from your actions.

Fikir2 kan lah.

Aku tak bagus mana pun. Just like everyone else, I made mistakes. But I learn from it. So maybe you should learn from your mistakes too.

Apa yang dah lepas, sudah lah. Tak perlu nak ungkit segala benda dari zaman tok kaduk.

If you want to gain others' respect, you should learn to respect others too.

Goodnight.

Wednesday, March 09, 2011

Maybe i had said something that was wrong.




I screwed up big time.
I went far too strong.
I was fear of rejection.
I think that you might think I'm a some kind of a freak now.


I wish I could start over.

Would you mind?

Tuesday, March 01, 2011

Hello you.

I am truly sorry for being so insensitive.
I just want you to know that I care.
Because I really do.
Hope that everything will be alright.
InsyaAllah.
x

Saturday, February 26, 2011

Nugget

Here comes the weekend. A perfect weekend. I have 2 tests waiting to be done on Sunday. And I can't really focus on revising as I'm suffering major headache, sore throat & flu right now. Hidung aku dah macam paip bocor dah. Berjejer2 hingus turun. Ewww (sendiri cerita sendiri nak eww, cacat) Therefore, Financial Accounting and Auditing, please don't be mean. Kecian lah kat itewww. Ok geli.

Anyways this weekend isn't the same like any other weekend. Apart from tests, both my best friends Anis & Sam aren't around to entertain me. Untunglahhh semua balik KL minggu ni. Pasrah je aku ditinggalkan dekat Segamat ni pasal ada test. Untunglahhhhh.

and i kind of miss N.....




Hahahaha mengada betul, dah ah syok sendiri. Kalau dia baca ni mati aku. Ok bye.

Friday, February 25, 2011

February Babies.

I decided to make a compilation of birthday wishes for my fellow Februari-ans. Baru sedar, ramai rakan2 yang tarikh lahir diaorang jatuh pada bulan Februari. How naiss. Baru geng kan. High five sikit! Ok syok sendiri bye.


So.. jyeah. Here it goes.


My Dad - Arshad
Syeera Fadhil
Abdullah Alhabshi
Dzafri Adzmi
Akmal Ali
Fazlan Ashraf
Fara Nabiha Ruslizan
Sara Ahmad
Rizatul Amira
Uzair Azman
Hana Mustapha
Fifi Syafika
Nick Loo
Jan Su Wei
Sofiyah Israa
Izwan Zulkarnain
Jun Yip
Jun Nam
Adib Yaacob


Ni yang termampu ingat sampai setakat ni je. Sorry if i missed out your name, do let me know i can tampal here. Hihi.

HAPPY BIRTHDAY FEBRUARI-ANS!

Nah cake untuk semua.



Jangan gaduh gaduh tarik rambut ye. Kek cukup untuk semua. Ada lagi kat dapur ha tambah sila sila.

I should start studying Financial Accounting and Auditing now. *pelukciumbye*

hush baby hush

This week's playlists :

#1. Stars - The XX
#2. Standing on the Shore - Empire of the Sun
#3. Excuses - The Morning Benders
#4. Mirrors - Envy on the Coast
#5. Kickstarts - Example
#6. All Time Low - The Wanted
#7. Under Cover of Darkness - The Strokes
#8. Jar of Hearts - Christina Perri

Tuesday, February 22, 2011

Eh apa ini?




Yes, I admit that I can be clingy at times. Well maybe most of the time. Sorry dah ar.

Kau nak ke tak nak?

Dolly Parton once quoted,

"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

So, jyeah. Since I am the rainbow (hehehe) this is sort of the "rain" you gotta handle brahh. Peace out yo.



Jangan tanya kenapa peace sign aku macam tu. Mak aku cakap benda pelik2 jangan ditegur

Tuesday, February 15, 2011

Kill the conversation.


Apa pun yang aku buat ataupun cuba buat, tak pernah dapat puaskan hati semua orang. So i guess, maybe i should stop trying? Mungkin luaran aku nampak happy and semacam tak peduli dengan keadaan sekeliling. Tapi, dalam hati aku, apa kau tahu? Come on yo, aku tetap manusia biasa. Punya hati dan perasaan. Aku pun tahu terasa ok.

Tak nak marah2. Hari ni Maulidur Rasul. Jadi, Salam Maulidur Rasul kepada semua umat Islam. Sama2 lah kita banyakkan berselawat. Bukan hari ni je, hari2 biasa pun boleh teruskan.

Thursday, February 10, 2011

Air oh air

Hello it's been 5 days dah tak ada air kat rumah Jementah ni haa. Kata orang sekeliling sebab banjir kat Segamat kan jadi mereka tutup air. Berapa lama entah nak macam ni. Nak mandi nak basuh muka nak berak kencing semua kena catu air. Pasrah betul. Rumah bawah semua ada air elok je. Dugaan betul haih.

So I guess I should go somewhere this weekend. PD anyone? Hihi.

Sunday, February 06, 2011

Barbra Streisand!

CNY break has come to its end. Going back to Outerspace (Jementah) in a few hours. Malasnyaaaaaaaaaaa. But I'm eager to meet my friends hehehehe.

It's time for a fresh start, and to focus more.

It is my last semester here in Uitm Segamat... Time really flies. Pejam celik dah almost 3 tahun aku kat sini.

Can't wait to pindah balik ke Subang. But at the same time I don't really feel like furthering my studies in Uitm Shah Alam. Macam mana tu? Aku dalam persimpangan dilema ni..

Haih.

Ok kena mandi sekarang bye.

p/s : title entry tu lagu tema hari ini downloadlah seronok ok bye

Saturday, February 05, 2011

Here we go again?

I know i said that I'll stop eating in February. But since it was my birthday on the 1st, I couldn't say NO to anyone yang nak belanja makan hehehehehe.

Up to this date I think I've gain whole lot of Kgs but haih for you lovely people yang offer makan2 to celebrate my birthday, aku lupakan kejap pasal isu berat badan ni. Haha.

M.Najwan, Halim, Irsyad, and Fazlan, I'm still up for my birthday treat okay? Nanti bila2 i redeem haha tak tahu malu betul.

I'm still in my princess mode. February is really MY month. Ceh sukati.

But it is true. So far February has been treating me well. I feel happy most of the time, I don't even bother to think of any unsolved problems. Rasa macam nak lompat bintang setiap 5 minit. Ok tipu. But you get what i meant kan.

Yesterday I celebrated my birthday with my family and close friends. On different occasion to be exact.

For late lunch, Abang belanja Us (my family and I) arabic cuisine at Half Moon Restaurant at Sri Kembangan. It was nice but I like Tarbush more hehe sorry abang. But it was all good and berjaya buat perut aku senak sebab overate thanks~

And thank you Ma, Ayah, Abang and Adik for the birthday presents! I loveeeeeee all of them. ('them' being the family and also, the presents! (hihihi) ). Oh cerita pasal hadiah kannnn, ada funny story to be told! Next post okay? Janjiii. Hihi.

As for dinner, I went to Switchblade, at Solaris Dutamas with some close friends. My 2nd time going there and still sesat -_-" But I had a great dinner anyways and there was a live band performance ada Andy Flop Poppy wehh dia perform kat birthday party I ok kecoh padahal bukan birthday party pun bye.

To summarize (ayat karangan sikit) I had a great Friday! Ok kejap, make it Awesome Friday. Thank God it's Friday pun boleh~ Ok merepek dah Bye!

Diet should start anytime soon. Takut nak tengok diri sendiri depan cermin buat masa ni. Dah macam apa dah perut geber geber ni

Tuesday, February 01, 2011

+21 , Blackjack.

Syukur alhamdulillah masih bernafas sehingga ke hari ini.



Jutaan terima kasih buat ahli keluarga, rakan-rakan serta strangers (haha) for your never ending wishes. Terasa sangat disayangi. Hahahaha. Tak kisah lah dengan medium apa sekali pun yang korang gunakan, be it phone calls, texts or wall post dekat FB, thank you very much. *pelukcium*. Terharu kitew.


Thank you buat aku rasa macam aku ni Winona Ryder untuk sehari. Ok perasan lebih bye.

Sunday, January 30, 2011

Can you read my mind?

It feels good to know that you're as eager as I am in getting to know each other. Well at least, i know that this time, aku tak bertepuk sebelah tangan. Ke aku salah tafsir lagi dan masih syok sendiri aku pun tak tahu. Tapi tak kisah lah. I'm happy with the progression. Eceh kau perasan lagi.


Ehh abaikan je lah apa yang aku tulis kat atas ni. Saja mengada aku ni.


It's been raining like it won't stop. I love the weather, but, haih tak suka sebab aku asyik rasa nak baring2 je atas katil and do nothing. Dasar pemalas betul. Mana tak gemok. Ehh?

Risau. Dengar cerita Segamat dah banjir? Maknanya UiTM extend cuti lagi seminggu ke? Ceh jangan nak berharap sangat lah.

Hopefully rumah sewa atas bukit terselamat daripada banjir. Tak sanggup rasanya nak kena buat sesi pembersihan. Kan dah cakap. Dasar si gemuk pemalas aku ni. Heh.

Oh by the way. Lagi dua hari aku dah nak legal untuk bergamble dekat Vegas. Hihi.

Maksud tersirat adalah, i'm turning 21, people. Bukan nak ajak kau pergi gamble thanks. Paling aku reti, main kad biasa2 pun nak tercirit ok bye.

Moga masih bernafas pada hari tersebut. Amin.

Saturday, January 29, 2011

Of rainy days



Been listening to this track over and over again.

Wednesday, January 26, 2011

random

I think i should stop eating now. And start my old routine to lose weight again. Ah yes, the unhealthy routine. Because i'm gaining more fats from day to day. And i think that is the only way to lose weight easily.

yes, aku obsessed nak kurus sekarang.

this feeling sucks. I feel ugly most of the time.

So jyeah, something need to be done. I shall walk the talk.




Good bye comfort food. See you again in.....March? Haha i don't know. We'll see how it goes, shall we?

:)

Tuesday, January 25, 2011

1100 KM.





Segamat - KL - Penang - KL - Segamat
Selatan - Utara - Selatan
1100 Km.

Mission accomplished!

Finally. Dah jejak kaki ke Penang. Dah tak jakun dah. Hihi.

By far it was the best and the longest road trip i ever had. The one that i won't forget. Tak sabar nak cerita kat anak cucu aku nanti. Ehh? Ok abaikan.

Now it's time to go back to reality.

Hello tests and quizzes! Please don't be mean.

Friday, January 21, 2011

counting days




I miss home.
I miss my parents.
I miss my brothers.
I miss my girlfriends.

Can't wait for mid-semester break!

apart from that, to cure this homesick feeling heheheh I'm going to Penang! for the first time. seriously. call me noob, mampus kau. aku excited ni. haha.

ze friends said we're leaving at 2pm. It's almost 1pm already and i still haven't pack my stuff yet. awesome.

toddles!

Sunday, January 16, 2011

Om nom nom



Nak ni je dalam masa 2 minggu lagi. Boleh tak? Please? Pretty pleaaaase? Hihi. :3

Should i stay?

Or should i walk away?

You have no idea how disappointed i was when the truth came out.

Kecewa. Yang teramat.

Friends come and go. I once wished that you guys would stay.

But now, i just don't care. You may do whatever you want. Whatever you wished for. And i'll do the same.

I won't bother.

Because now i know, you are NOT worth it.

------------------------------------------------------------------------------------

I'm tired of pleasing other people.

Bila senang, duit berkepuk & mampu berjoli sakan, kau blah macam tu je.

Bila duit dah habis, bermasalah, baru nampak batang hidung kau. Dengan muka menagih simpati, aku layankan je selama ni.

I'm not your toy, okay?

Yang boleh kau gunakan untuk kepentingan kau.

Aku je yang nak kena jaga hati kau, puaskan segala kehendak kau, ehhh lemak lah macam tu!

Aku dah tak peduli. Dah tak kisah.

Mampos kau.

Saturday, January 08, 2011

why so serious?

semua orang yang makin sensitive ke aku yang insensitive sejak dua menjak ni?








anddd, i hate you S. 2 kali dah kau potong aku. 2 kali. dem yu. fine aku loser bye.