Saturday, February 26, 2011

Nugget

Here comes the weekend. A perfect weekend. I have 2 tests waiting to be done on Sunday. And I can't really focus on revising as I'm suffering major headache, sore throat & flu right now. Hidung aku dah macam paip bocor dah. Berjejer2 hingus turun. Ewww (sendiri cerita sendiri nak eww, cacat) Therefore, Financial Accounting and Auditing, please don't be mean. Kecian lah kat itewww. Ok geli.

Anyways this weekend isn't the same like any other weekend. Apart from tests, both my best friends Anis & Sam aren't around to entertain me. Untunglahhh semua balik KL minggu ni. Pasrah je aku ditinggalkan dekat Segamat ni pasal ada test. Untunglahhhhh.

and i kind of miss N.....




Hahahaha mengada betul, dah ah syok sendiri. Kalau dia baca ni mati aku. Ok bye.

Friday, February 25, 2011

February Babies.

I decided to make a compilation of birthday wishes for my fellow Februari-ans. Baru sedar, ramai rakan2 yang tarikh lahir diaorang jatuh pada bulan Februari. How naiss. Baru geng kan. High five sikit! Ok syok sendiri bye.


So.. jyeah. Here it goes.


My Dad - Arshad
Syeera Fadhil
Abdullah Alhabshi
Dzafri Adzmi
Akmal Ali
Fazlan Ashraf
Fara Nabiha Ruslizan
Sara Ahmad
Rizatul Amira
Uzair Azman
Hana Mustapha
Fifi Syafika
Nick Loo
Jan Su Wei
Sofiyah Israa
Izwan Zulkarnain
Jun Yip
Jun Nam
Adib Yaacob


Ni yang termampu ingat sampai setakat ni je. Sorry if i missed out your name, do let me know i can tampal here. Hihi.

HAPPY BIRTHDAY FEBRUARI-ANS!

Nah cake untuk semua.



Jangan gaduh gaduh tarik rambut ye. Kek cukup untuk semua. Ada lagi kat dapur ha tambah sila sila.

I should start studying Financial Accounting and Auditing now. *pelukciumbye*

hush baby hush

This week's playlists :

#1. Stars - The XX
#2. Standing on the Shore - Empire of the Sun
#3. Excuses - The Morning Benders
#4. Mirrors - Envy on the Coast
#5. Kickstarts - Example
#6. All Time Low - The Wanted
#7. Under Cover of Darkness - The Strokes
#8. Jar of Hearts - Christina Perri

Tuesday, February 22, 2011

Eh apa ini?




Yes, I admit that I can be clingy at times. Well maybe most of the time. Sorry dah ar.

Kau nak ke tak nak?

Dolly Parton once quoted,

"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

So, jyeah. Since I am the rainbow (hehehe) this is sort of the "rain" you gotta handle brahh. Peace out yo.



Jangan tanya kenapa peace sign aku macam tu. Mak aku cakap benda pelik2 jangan ditegur

Tuesday, February 15, 2011

Kill the conversation.


Apa pun yang aku buat ataupun cuba buat, tak pernah dapat puaskan hati semua orang. So i guess, maybe i should stop trying? Mungkin luaran aku nampak happy and semacam tak peduli dengan keadaan sekeliling. Tapi, dalam hati aku, apa kau tahu? Come on yo, aku tetap manusia biasa. Punya hati dan perasaan. Aku pun tahu terasa ok.

Tak nak marah2. Hari ni Maulidur Rasul. Jadi, Salam Maulidur Rasul kepada semua umat Islam. Sama2 lah kita banyakkan berselawat. Bukan hari ni je, hari2 biasa pun boleh teruskan.

Thursday, February 10, 2011

Air oh air

Hello it's been 5 days dah tak ada air kat rumah Jementah ni haa. Kata orang sekeliling sebab banjir kat Segamat kan jadi mereka tutup air. Berapa lama entah nak macam ni. Nak mandi nak basuh muka nak berak kencing semua kena catu air. Pasrah betul. Rumah bawah semua ada air elok je. Dugaan betul haih.

So I guess I should go somewhere this weekend. PD anyone? Hihi.

Sunday, February 06, 2011

Barbra Streisand!

CNY break has come to its end. Going back to Outerspace (Jementah) in a few hours. Malasnyaaaaaaaaaaa. But I'm eager to meet my friends hehehehe.

It's time for a fresh start, and to focus more.

It is my last semester here in Uitm Segamat... Time really flies. Pejam celik dah almost 3 tahun aku kat sini.

Can't wait to pindah balik ke Subang. But at the same time I don't really feel like furthering my studies in Uitm Shah Alam. Macam mana tu? Aku dalam persimpangan dilema ni..

Haih.

Ok kena mandi sekarang bye.

p/s : title entry tu lagu tema hari ini downloadlah seronok ok bye

Saturday, February 05, 2011

Here we go again?

I know i said that I'll stop eating in February. But since it was my birthday on the 1st, I couldn't say NO to anyone yang nak belanja makan hehehehehe.

Up to this date I think I've gain whole lot of Kgs but haih for you lovely people yang offer makan2 to celebrate my birthday, aku lupakan kejap pasal isu berat badan ni. Haha.

M.Najwan, Halim, Irsyad, and Fazlan, I'm still up for my birthday treat okay? Nanti bila2 i redeem haha tak tahu malu betul.

I'm still in my princess mode. February is really MY month. Ceh sukati.

But it is true. So far February has been treating me well. I feel happy most of the time, I don't even bother to think of any unsolved problems. Rasa macam nak lompat bintang setiap 5 minit. Ok tipu. But you get what i meant kan.

Yesterday I celebrated my birthday with my family and close friends. On different occasion to be exact.

For late lunch, Abang belanja Us (my family and I) arabic cuisine at Half Moon Restaurant at Sri Kembangan. It was nice but I like Tarbush more hehe sorry abang. But it was all good and berjaya buat perut aku senak sebab overate thanks~

And thank you Ma, Ayah, Abang and Adik for the birthday presents! I loveeeeeee all of them. ('them' being the family and also, the presents! (hihihi) ). Oh cerita pasal hadiah kannnn, ada funny story to be told! Next post okay? Janjiii. Hihi.

As for dinner, I went to Switchblade, at Solaris Dutamas with some close friends. My 2nd time going there and still sesat -_-" But I had a great dinner anyways and there was a live band performance ada Andy Flop Poppy wehh dia perform kat birthday party I ok kecoh padahal bukan birthday party pun bye.

To summarize (ayat karangan sikit) I had a great Friday! Ok kejap, make it Awesome Friday. Thank God it's Friday pun boleh~ Ok merepek dah Bye!

Diet should start anytime soon. Takut nak tengok diri sendiri depan cermin buat masa ni. Dah macam apa dah perut geber geber ni

Tuesday, February 01, 2011

+21 , Blackjack.

Syukur alhamdulillah masih bernafas sehingga ke hari ini.



Jutaan terima kasih buat ahli keluarga, rakan-rakan serta strangers (haha) for your never ending wishes. Terasa sangat disayangi. Hahahaha. Tak kisah lah dengan medium apa sekali pun yang korang gunakan, be it phone calls, texts or wall post dekat FB, thank you very much. *pelukcium*. Terharu kitew.


Thank you buat aku rasa macam aku ni Winona Ryder untuk sehari. Ok perasan lebih bye.