Tuesday, May 24, 2011

hey boy,

bila aku cakap aku risau tadi, i really meant it.

so please please please get well soon. :(

Monday, May 23, 2011

30DC - Day 2

Day 2 — Your favorite movie


Kebanyakan movie yang aku tengok, dari awal cerita sampai pertengahan, macam seronok but towards the climax and ending, blerghhh thumbs down. -___-" Aku selalu rasa disappointed di hujung2 cerita. Sebab selalunya starting climax pengarah dah macam kelam kabut nak compile the story so end up ending jadi busuk. Contohnya cerita yang baru2 ni aku tengok, Nur Kasih The Movie. Disappointed sial. Membazir RM14 aku. Hewhewhew.


However, ada beberapa movie yang aku puas hati dari awal sampai lah dondang ok tak, sampai akhir yang aku puas hati tengok.


Contohnya :



Great story. Starting cerita dah berkumandang lagu MGMT - Time to Pretend hehehe teruja sekejap aku. In my opinion, aku rasa cerita ni worth watching. Kalau dah tengok korang tak suka aku tak bersalah. Cita rasa semua orang berbeza kan. And in this movie Jim Sturgess macam anyonyonyonyo omeyyyyynyewwww ssumilll angat nubit nubit tikit baiklah sila lempang aku sekarang.


Andddddddddd. Aku rasa aku berjiwa kelajuan. Sebab aku suka ini :



Dari yang first sampai yang terbaru. Belum pernah lagi kecewakan aku. Hihi. Ada at one point dulu aku taksub dengan Dominic Toretto sampai aku tukar nama aku dekat myspace as Win Toretto hahaahahhaha yes I was that lame sila gelakkan aku sekarang. Ada 2 orang kawan aku yang kadang2 still menganjing aku dengan nama ni sampai sekarang =_=

Cerita bergenre seram, I'd go for Nang Nak. Sorry no poster aku sendiri cuak nak google. Cerita ni paling keji sebab aku tengok sekali je dulu, time tu umur aku 8 tahun kot sampai sekarang aku tak berani nak tengok balik. Babi seram gila sekarang pun aku rasa macam sesuatu ok taknak ulas panjang dah bye

Last but not least, kalau nak cerita geli geli (love story hihi) favourite adalah,



Okay sekian terima kasih kita berjumpa di lain hari

p/s : Suka list lebih2. Padahal nak favourite MOVIE je. kena masuk belajar english balik ni

Sunday, May 22, 2011

30DC - Day 1

Day 1- Your favourite song.


Kalau nak ikutkan, terlalu banyak dalam list. Kalau nak pilih satu je, aaa sampai krismas tahun depan pun tak pilih lagi. Sebenarnya favourite song aku ni ikut mood aku at the moment juga lah.

Contohnya, kalau aku rasa gloomy berkaitan dengan love life aku, lagu2 by The XX memang jadi pilihan aku. Sebab most of their song, lirik dia kena dengan situasi aku. Yang aku boleh ulang2 dalam playlist tanpa rasa bosan adalah lagu ini :



Tak tahu nak cakap macam mana, tapi suara Oliver Sim memang "sesuatu".

Dan bila mana aku rasa morale down pasal problem yang aku hadap, be it yang berkaitan study, family dan macam2 lagi, I listen to this,



Sebab bila aku baca lirik lagu ni, it kinda help to lift me up whenever aku rasa down. Selain daripada tu, lagu Coldplay semua epic, so tak perlu nak ulas panjang aku rasa pasal lagu ni. Ok yang sebenarnya aku malas. haha.

Favourite song untuk roadtrip adalah lagu ini



Video clip merepek, orang yang nyanyi pun macam merepek, tapi lagu dia catchy so I don't give a damn pasal hal lain. Dulu WFH pernah cakap lagu ni illuminati freemason bagai. Tapi mampus lah. Aku baca lirik dia ikut pandangan aku sendiri. Tak nampak pun illuminati hewhewhew

Cukup lah tiga heheh aku dah malas baru day 1 dah malas. Buruk perangai

tiga puluh hari mencari cinta. ok tak langsung -_-

30 Things in 30 Days Challenge



Day 1 — Your favorite song
Day 2 — Your favorite movie
Day 3 – Your idea of the perfect first date.
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
Day 5 – What makes you different from everyone else?
Day 6 – A song to match your mood.
Day 7 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
Day 8 – A picture of your favourite memory
Day 9 – Your current relationship, if single discuss how single life is.
Day 10 – A photo of the item you last purchased.
Day 11 – 5 facts about you.
Day 12 – A photo of something that makes you happy.
Day 13 – What kind of person attracts you?
Day 14 – Who are you?
Day 15 – A TV show you’re currently addicted to.
Day 16 – Something you don’t leave the house without.
Day 17 – How you hope your future will be like.
Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex
Day 19 – A picture of something you want to do before you die
Day 20 – The meaning behind your blog name.
Day 21 – A photo of your favorite place to eat.
Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
Day 23 – Your dream wedding.
Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
Day 25 – Short term goals for this month and why
Day 26 – A photo of somewhere you want to go.
Day 27 – A picture of your favourite band or artist
Day 28 – In this past month, what have you learned?
Day 29 – Something you could never get tired of doing.
Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days


Okay ini semua sebab kebosanan yang tak dapat nak dibendung lagi. mihihihi. mari kita lihat berjaya ke tak aku setelkan semua ni.

Friday, May 20, 2011

Koyak

Sedikit terasa hati. Tapi, orang tak faham. Tak akan pernah faham. Berapa kali nak kena bilang, aku nampak je macam tak ambil kisah, tapi kadang2 hati aku fragile juga. Tercalar juga sesekali. Aku pun tahu terasa.

Sunday, May 15, 2011

There's so many things that I'd like to let out here but every single time i'm about to write (type actually) i can't seem to put those words in place. and I sort of lost my modjo to write nowadays.

Anyway, tomorrow will mark week 3 of holiday (I'm on 4 months semester break) and truthfully, I am bored already.

My daily routine consists of :- sleep around 3/4am, woke up at 10am, do a lil bit exercise, have brunch while watching telly, cook lunch for lil brother, online, watch movies, send/fetch lil bro to/from tuitions, online summore till late then watch movie then sleep and the same cycle goes on everyday.

I need an activity. Well I have a lot in my head actually. It's just that, I don't have anyone to accompany me. Boo kat aku sekarang, terasa macam loser gila.

It's pretty sad, because I've been waiting to spend time with my high school friends (since i rarely get to meet them) but well, lets just say most of them have their own plans and won't be able to entertain me. Hmmmm.

And I haven't seen A and S for almost three weeks already. Missing you both a lot.

How I wish aku kat Jementah sekarang ni... Busuk2 pun at least ada jugak aktiviti nak buat, main kad, pillowtalk tak pun lepak bukit tengok bintang ke haihhh rinduuuuu.






Okay I have to admit I have successfully become a boring person from day to day ok bye

Friday, May 06, 2011

when i surrendered my ego, you fed yours.



Dalam kehidupan, kita sentiasa mengejar dan dikejar. Mengejar deadline, impian. Dikejar along pasal tak bayar hutang. Macam2 lah.


Even dalam sesebuah perhubungan pun, kita mengejar dan dikejar.


Pada pandangan aku, in starting a relationship, selain fasa berkenalan, fasa kejar-mengejar juga adalah fasa yang menyeronokkan. Makin jauh orang yang dikejar, makin gigih aku mengejar, sebab aku anggap itu sebagai satu cabaran. Tapi sampai satu point, jadi bosan. Asyik terkejar-kejar sesuatu yang tak pasti. Faham tak?


In my past relationship, I have always been the chaser. Orang yang mengejar. Perempuan yang kejar lelaki. Perigi yang tak segan silu mencari timba. Lebih banyak mengejar daripada dikejar.


Pathetic I know.


But then, what to do. Aku tak se-lucky perempuan2 lain yang ada kat luar sana. Ataupun, bak kata kawan2 aku, maybe it’s not the time, yet, untuk orang kejar aku. Maka it’s the other way around at the moment.


Truthfully, aku dah penat mengejar N. I suck at this. Awal2 dulu when he seems interested, aku screwed up dengan buat benda bodoh yang aku sendiri regret sampai sekarang. I wonder why, on earth would I do such stupid thing. Dan, sendiri yang rugi.


Padan muka kau, Win. Serves you well.


Fikir punya fikir, I think maybe I should stop chasing him. But S, on the other hand still thinks that I might have a shot, if I work hard for it according to his methodology.


S claimed himself as a Casanova. Hahaha. Joke of the day. Well, a retiring one since he’s with A now. And he feels like he’s responsible untuk turunkan petua mengorat dia kat aku. Bodoh sial. Gigih nak suruh aku spread out his legacy.


Now I look/sound so desperate. When the truth is, I don’t.


I’m not looking for a commitment right now, but, you know, it will always feel good to have someone around to talk/argue/cry on. That’s exactly what I’m looking for. Everything’s casual and nothing serious. But… if commitment came along the way… well we’ll see, who knows it might worth it, kan? Hahahahaha ok bye.


Nak sambung main kejar-kejar.

Thursday, May 05, 2011

white flag



" Sometimes you just have to give up on people. Chasing after them is a heartache, especially when they don't try to meet you half way."

Wednesday, May 04, 2011

4.21am


Syukur Alhamdulillah, finals are over. Though I don't think I performed well, still it is such a relief that it's over. And all that I could hope for now is to pass all the papers. Lulus. Tu je target aku sekarang ni.

Because I couldn't bear another semester of diploma in Segamat.

Cukuplah 6 semester yang menyeksakan.


So jyeah, I am unofficially a graduate.






Dan seorang penganggur. Haha. Till then, goodbye. Aku nak qadak tidur. Hewhewhew