Tuesday, February 16, 2010

i saw sparks

Lama jugak en tak update? kesian blog ni. mesti lapar. tapi takpe lah kasi dia kurus sikit. asyik makan je. kang jadi macam tuan blog. ok dah diam.

well 15 days ago, i turned 20. the big Two O as they said.

birthday. it should be one of your best day kan. it's only once a year. and you'll never knw if kau dapat lagi ke celebrate tahun depan. jadi, biasanya kau akan enjoy betul2 waktu ni.

one of my closest friend, Akmal once asked,

"kalau nak birthday kau or during birthday kau kau happy tak?"

"entah. aku biasa je. tak lah sedih. tapi tak jugak happy melampau" aku jawab.

"asal ah?" aku tanya balik.

jawab dia,

"oh kalau time birthday aku happy sangat. rasa macam nak senyum memanjang"



and that makes me realize. aku rasa sejak aku masuk sekolah menengah sampai lah sekarang, last year punya birthday celebration (19th) lah yang aku rasa paling best. yang aku paling happy. sebab soulsisters terjah rumah aku on the eve of my birthday. konon2 surprise party. tapi aku dah dapat hidu sebenarnya. haha.

18th birthday, tak berapa best. sebab waktu tu aku dekat khidmat negara. nak celebrate dengan siapa je? takde orang yang aku kenal rapat kat situ.

birthday lain2, aku tak berapa nak ingat. haha. sorry lah tapi aku ada short term memory.

tapi. birthday kali ni. 20th, memang the most saddest birthday ever.

2 days before the big day, aku happy. went picnic at shah alam with farah, sara and syukri to celebrate my birthday. tak buat apa pun. lepak, makan and ketip gambar je. tapi seronok. malam pulak dinner with the family. usual tradition.

lepas tu esoknya aku balik segamat.

malam tu, supposedly keluar makan dengan housemates. tapi semua pun sampai rumah lambat, so tak jadi. tapi tak kisah lah since aku pun memang ada kerja nak dibuat malam tu.

esoknya, the big day.

class aku full. 8-10am class, 10-12noon class, 12-2pm presentation. then 4-6pm, class lagi. penat sangat. tapi aku sangat berharap bila aku balik rumah, i wld be happy. celebrate sikit ke ape kan.

tapi bila balik, suasana sama je, sama macam hari biasa. aku tk blame sesiapa. hari isnin kan. maybe semua penat. tak apa lah. lagipun B cakap malam nanti keluar makan sama2. okay lah. but then, bila malam tiba, B suddenly cakap dia nak keluar makan dengan boyf sebab dia lapar sangat? aku terdiam. time tu aku tak tau lah asal, tapi tiba2 aku terasa nak menangis. sebab macam terasa sangat.

aku terus blah masuk bilik air, air mata mencurah-curah. tak nak stop.

aku amik wudhuk, sembahyang maghrib and air mata makin laju mengalir.

lepas sembahyang, aku lepak luar rumah. call mak, call najwa. dengar suara diaorang, aku terasa macam nak balik subang time tu jugak. sebab aku rasa macam aku ni tak penting pun kat rumah jementah tu. time tu aku rasa kalau aku kat subang mesti ada yang celebrate dengan aku.

don't get me wrong. aku bukan nak blame sesiapa. maybe aku yang expect too much. housemates aku tak jahat. kitaorang baru nak bonding antara satu sama lain. so i shouldn't expect anything pun sebenarnya from them. tapi diaorang ajak aku pergi dinner & belikan aku kek lepas aku habis otp. one of them even bought me a present. i'm grateful, i really do. waktu tu hati aku macam tawar sikit. but they cheered me up. i'm grateful as they have the effort to do something kan.

point aku kat sini, aku cuma terasa sikit lah dengan B. B have known me for long. konon kawan rapat. and yet she treated me this way. dia ikut dinner tu pun macam tak ada apa. sumpah aku terasa. i bet if you guys were at my position, you will felt the same way.

tu je lah cerita dia. sedih tak? baik cakap sedih kalau tak kita putus kawan. bahaha.

but anyways, untuk semua orang,
thank you for all the lovely wishes. i feel blessed and loved. thank you. muah sikit.

p/s : I DAH TWENTY LAH YOU ALLSSSSS. YOU ALLS BILA LAGIIIII? hahaha =P

Monday, February 15, 2010

urgh

aku rasa aku dah jadi pendiam lah sekarang. benci. aku rindu aku yang dulu. boleh tak macam tu?