Monday, March 28, 2011

I could really use a wish right now.

Abang will be transferred to Saudi anytime soon, and he might have to stay there for a year. Which means... if I didn't get to see him before he goes, then I will only get to see him next year? Arghhhhhh. I hate this. I feel like going home right at this moment, just so I can gather with my family. It's been 4 weeks already. Aku rindu rumah dan segala isi-isinya.










Tolong lah tak ada apa-apa aktiviti hujung minggu ni.

Friday, March 25, 2011

N.

This time, I'm gonna stop chasing you, for real. I'm not gonna call, not gonna text, not gonna invite you out. Not anymore.

This time, I'll remain silent, and just wait.

I'm tired of this game we are playing. Nak, cakap nak. Tak nak, cakap tak nak. As simple as that.

So jyeah. If you still.....hmm "want" me, you know where to find me.

ciao.

Tuesday, March 22, 2011

Lelaki Idaman

I find it cute when guys

1) Wear baju melayu.

Bukan racist ye. Tapi aku rasa kalau muka kau pecah pun pakai baju melayu tetap nampak handsome. Lagi2 kalau siap bersamping ewahh.Tergoda kitew. Seriously. Hari raya adalah hari yang aku paling suka sebab banyak lelaki berbaju melayu berkeliaran. aaaaaaaa panic attack!!! Ok suka dramatik lebih. Tapi time ni lah mood gatal tu lebih sikit hahahaha

2) Smell nice.

Tak perlu lah kau nak beli perfume mahal2 ke apa janji sekurang2nya kau pakai deodorant pun dah cukup memadai. Tak payah ah beli perfume spray macam siram air kat pokok tapi angkat tangan ketiak kau bau busuk pun takde guna jugak.

3) Dress up for formal event

Most guys yang aku kenal, jarang lah buat benda ni. Jarang sangat. Kadang2 dah smart dah pakai kemeja, tapi bila tengok seluar, pakai jeans. Potong sial. Tak pun baju seluar dah okay, sekali pakai sport shoes T___T Why oh whyyyyyyyy. Tak perlu pakai barang branded pun, yang penting kena dengan tema majlis. Give some effort lah.

4) Look me in the eyes when we talk

Aku tengok tahap konfiden seseorang dari situ. Tak tahu lah macam mana pandangan orang lain. Tapi, pada aku, kalau kau tengok mata orang waktu kau tengah bercakap dengan orang tu, kau seorang yang konfiden. Kalau tak tengok aku rasa kau ni ayam. (chickened out, geddit?)

5)speak fluent sarcasm

Haha. Pelik tak? Most girls tak suka kot lelaki jenis ini? Sarkastik je memanjang. Cakap pun nak perli2 je. Tapi aku suka. Sebab that way aku boleh nilai berapa kental hati aku, and cukup pandai tak aku nak sarkastik balik dengan dia? Hihi.

6) Play with kids

Arghhhhhhh ini terpaling sumil. Kalau tengok lelaki macam ni aku dah terbayang dah dia orang dengan anak diaorang nanti macam mana aaaa geraammmm. Haha over

7) Have a good taste in music

Maksud aku, yang dengar lagu2 selain yang termain kat radio je. And yang boleh terima lagu-lagu dalam playlist aku. :B

8) are curious about something

.........and do something to overcome the curiosity. Lepas tu nampak muka kepuasan dia. Faham tak? Kalau tak faham tolong lah buat2 faham je sebab aku malas nak explain



Cukup lah sampai sini je dulu. Kalau nak listkan semua memang tak pergi kelas lah aku.

Ok bye.

Monday, March 21, 2011

High on the heels and feeling rather electric






Lagu untuk sepanjang minggu ni. Since they will be performing in KL this week and I won't be able to catch them live due to....hmm packed schedule and the fact that i am deadly broke.

Rugi.

But haih. Hidup mesti diteruskan. Duniawi semua ni, ye dak? Hehe. Padahal jealous dengan semua orang yang dapat pergi. :p

Anyways this week ada fac dinner. and I got nothing to wear. Heard from some friends that the theme would be......celebrity red carpet?

Paling aku celebrity weh -__-

Nak pakai apa entah? Ke tak payah pergi? Mihihihihiihih.

Friday, March 18, 2011

The clock is ticking.

Tambah tolak tinggal kurang daripada 11 jam- masa yang tinggal untuk aku berperang dengan mata ( elak mengantuk ) dan minda ( elak dari jadi tepu ) dan terus belajar untuk test esok.

Entrepreneurship.

Kelas yang aku jarang pergi sebab.........

1) Mass lecture tak pernah buat aku fokus. Tak kisah lah subjek apa pun, sebab aku memang takkan dapat fokus. End up aku kacau orang, melukis benda merapu, buat conversation dengan diri sendiri tak pun aku tidur. Haha. Tak senonoh betul perangai. Satu je aku suka pasal mass lecture ni - boleh skip kelas. HAHA.

2) Time tutorial pulak, lecturer aku lebih suka bercerita benda yang tak berkaitan dengan topik pembelajaran. Mula2 cerita pasal marketing plan. 3 minit lepas tu dia cerita pasal anak dia lepas tu tetibe sibuk nak kenenkan beberapa orang klasmet aku untuk jadi jodoh anak dia. Ehh? Kalau lecturer aku sendiri tak boleh nak fokus, apatah lagi aku kan?

So jyeah. Suffer sial nak habiskan membaca subjek ni. First test baru tapi dah sapu sampai 8 chapter apa kejadahnya?

1 chapter pun aku terkial-kial nak baca.

Sejujurnya aku memang lembab subjek yang nak kena baca2 ni. Kalau calculations, laju sikit lah kalau tahu formula hahaha.

So yeah, now i wonder.

Apa kejadahnya aku dok tulis blog ni?

BELAJAR LAH SYAITONNNNNN!!!!!





Ok bye.

Tuesday, March 15, 2011

My name is Alice and I live in wonderland.

NOT.














Oleh itu, sila lah kembali menghadap dunia realiti, Win.

Sunday, March 13, 2011

Hocus Pocus

Last week was pretty hectic as usual. Been busy with school and everything in between. Macam2 benda jadi. Benda best ada benda tak best pun ada. Biasa lah, hidup memang macam ni kan. Takkan selamanya kau duduk megah kat atas. Kadang kala harus lah jatuh sesekali baru kau belajar untuk kenal dunia.

Highlight of the week was when Alan and his two sidekicks Zul & Ammar came to Segamat.

Yes kau tak silap baca.

They came to Segamat!!!

I was extremely happy. For 3 fucking days. And turn back to be gloomy when they left.

But that's life. Physically they are no longer here with me. Tapi dalam hati aku, dalam kotak minda aku, sentiasa ada.

Ok geli. bye

Friday, March 11, 2011

If I'm wrong I ain't right.

Setiap manusia takkan lari daripada membuat kesilapan. Ayat klise aku tahu. Semua orang pernah baca ayat ni. Kalau tak pernah buat silap, bukan manusia lah namanya tu.

Aku manusia, maka aku pun pernah terkucil.

Jujur aku katakan, kadang2, aku bercakap tentang seseorang di belakang diaorang. Tipu lah kalau korang tak pernah. Semua orang pun pernah buat benda ni. But i keep it close to the ones around me. Maksud aku, aku hanya bercakap sebegini dengan orang yang terdekat dengan aku, best friend aku misalnya. Bukan dengan niat nak burukkan individu terbabit, tapi sekadar luahan hati. Luahkan segala rasa tak puas hati. Cakap2 sesama kami. Dan habis di situ.

Mungkin kau akan cakap apa yang aku cakap ni bullshit. Alasan semata.

But I know myself better.

Aku buat salah, dan bila kantoi ataupun dah terasa nak kantoi aku akan confront dengan orang tu. To fix things. Aku bukan jenis yang suka nak gaduh, I have much better things to do thank you very much.

Apa yang aku boleh pendam, aku pendam. Tak tahan, aku luahkan dengan orang yang terdekat dengan aku. And that's the end of it.

Tak perlu jaja cerita dekat semua orang.

Masalah sesama kita, selesaikan sesama kita. Tak perlu babitkan orang luar. Betul tak?

Sebab bila dah membabitkan orang lain, sampai mati pun tak habis. Takkan selesai segala isu. Makin banyak isu lain yang keluar ada lah.

Masing2 dah besar. Dah matang. Dah boleh fikir all the consequences that may occur from your actions.

Fikir2 kan lah.

Aku tak bagus mana pun. Just like everyone else, I made mistakes. But I learn from it. So maybe you should learn from your mistakes too.

Apa yang dah lepas, sudah lah. Tak perlu nak ungkit segala benda dari zaman tok kaduk.

If you want to gain others' respect, you should learn to respect others too.

Goodnight.

Wednesday, March 09, 2011

Maybe i had said something that was wrong.




I screwed up big time.
I went far too strong.
I was fear of rejection.
I think that you might think I'm a some kind of a freak now.


I wish I could start over.

Would you mind?

Tuesday, March 01, 2011

Hello you.

I am truly sorry for being so insensitive.
I just want you to know that I care.
Because I really do.
Hope that everything will be alright.
InsyaAllah.
x